Muş’un Varto ilçesinde 2014-2015 yılı eğitim ve öğretim döneminde öğrenci taşımacılığı yapan servis sürücülerine eğitim semineri verildi.

Varto ilçesinde 2014-2015 yılı eğitim ve öğretim döneminde köylerden ve mahallelerden ilçede bulunan çeşitli okullara öğrenci taşıyan okul servisi araç sürücülerine ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Kasım Kocabaş ve Abdulnasır Sever başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda eğitim semineri verildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Kasım Kocabaş, "Varto merkez ve köylerinde taşıma hizmeti veren yüklenici firma, sürücüler ve taşıma merkezi müdürleri ile ilgili taşıma iş ve işlemlerini, taşıma yönetmenliği kanunları ve kuralları çerçevesinde çocukların en iyi hizmeti alması için neler yapılması gerekiyor. Olumlu ve olumsuz tespit ettiğimiz noktalar nedir. Sorunlar nelerdir bunları sürücülerimizle paylaşmak ve daha sonra oluşa bilecek olaylar önüne geçmek adına karşılıklı istişare yapılarak bilgi paylaşımında bulunmak, hemde bazı kuralları onlara hatırlatmak üzere bir seminer düzenledik. Jandarma ve emniyet müdürlüğünden trafikçilerimiz var. Onlarda bilgiler verecektir" dedi.

Daha sonra İlçe Emniyet ve jandarma Trafik tim komutanlarınca sürücülere sinevizyon gösterimi ile bilgiler verdiler. Seminer sorulan sorulara verilen cevaplarla sona erdi.