Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünce, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan sağlık personeline Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) eğitimleri verildi. Sağlıkta Kalite Standartları kapsamında düzenlenen eğitim, İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

112 Acil Sağlık Hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulabilmesi için personellerin yetkinlikleri ile becerilerinin artırılmasının planlandığı eğitim programı kapsamında 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarına; Psikolog Uğur Şentürk ‘İletişim Becerileri ve Öfke Kontrolü’, Hemşire Yeliz Savcı ‘Sağlık Hizmet Kalite Standartları, Güvenlik Raporlama Sistemi ve Beyaz Kod’, Nermin Arıbaş ‘El Hijyeni, Kişisel Koruyucu Ekipmanlar ve Tıbbi Atık Yönetimi’, Sağlık Memuru İsmail Taşkın ‘Hizmet Sunumunda kullanılan Yazılımlar, Bilgi Güvenliği Eğitimi, Sivil Savunma, Yangın Söndürme ve Haberleşme Teknikeri’ ve Zafer Ağmaz tarafından Nevşehir’de kullanımına yeni başlanan sayısal telsiz sistemi hakkında bilgiler verildi.

Gerçekleştirilen eğitim programına, il genelindeki 12 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile 112 Komuta Kontrol Merkezinde (KKM) görev yapan toplam 170 sağlık çalışanı katıldı.