Avanos Belediyesi, Torba Yasa kapsamında birikmiş su, emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarının yeniden yapılandırılarak ödenebilmesi için tanınan sürenin 31 Aralık Çarşamba gününe kadar uzatıldığını bildirerek borçlarını yapılandırmak isteyenlerin bu tarihe kadar belediye veznelerine başvurmasını istedi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, emlak, çevre temizlik vergisi ve su borçlarının Torba Yasa kanunu kapsamına yapılandırma hakkı için son aya girildi. Borcu olanların en son 31 Aralık 2014’e kadar Belediye Emlak Servisine başvurması gerekiyor.

Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergileri ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faiz ve zamları ile emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammından oluşan alacaklar torba yasa kapsamında yapılandırılacak.

31 Aralık 2014’e kadar yapılan başvurularla ödemeler peşin, ya da ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12, 18 eşit taksitte yapılabilecek.Yapılandırma için ilk ödemeye tanınan süre 31 Aralık 2014’te sona erecek. Ödemesini süresinde yapmayan ve taksitleri eksik ödeyenler ile bir takvim yılında ikiden fazla taksit aksatanlar kanun gereği yapılandırma hakkını kaybedecek.