Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, AK Parti iktidarı döneminde ilçelerinin önemli hizmetler kazandığını belirtti.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Nevşehir’de görev yapan ulusal ve yerel gazete ve televizyon temsilcileri ile yemekte bir araya geldi. Yemeğin sonunda düzenlenen basın toplantısında göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Yıldız, belediye olarak son yıllarda özellikle alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve ilçenin alt yapı sorunlarını önemli ölçüde çözdüklerini kaydetti. Yapılan çalışmalardan dolayı ilçe merkezinde zaman zaman vatandaşlara rahatsızlık verdiklerini belirten Yıldız: “Halkımızı rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bilindiği üzere çeşitli sebeplerden dolayı yapımı geciken kanalizasyon projesi ve su projesini 700 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmasını planlıyor ve halkımızdan bu konuda bizleri anlamalarını talep ediyoruz” dedi.

İlçede devam eden TOKİ projesi hakkında da bilgiler veren Yıldız, yeni bir TOKİ projesi için de girişimlerinin sürdüğünü açıkladı. Yıldız: “Ürgüp’te TOKİ projesi kapsamında toplam 923 konut yapılıyor ve eğer arsa problemi çözülür ise 3. etap TOKİ projesi de yapılacak. Kat ve şerefiye kuraları ise 2015 Yılı Ocak ayı içerisinde yapılacak” diye konuştu.

TOKİ konutları ve Doğal Gaz gibi önemli projelerin belediye başkanlığı döneminde hayata geçmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

“TOKİ, Doğal Gaz ve içme suyu gibi Ürgüp’te ilkleri yaşatan belediye başkanı olarak Koruma Amaçlı İmar Planını tamamlamakta bize nasip oldu. Kapadokya Kültür Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi ile Göreme Tarihi Milli Parkı içerisinde yer alan ve ilçemiz eski yerleşim alanlarını kapsayan Koruma Amaçlı İmar Planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 20.11.2014 tarihli Bakan Oluru ile onaylanmıştır.”