Nissara AVM, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde Çanakkale Savaş Objeleri ve Resimleri Sergisi ile büyük zaferi ziyaretçilerine yeniden yaşatacak.

Nissara AVM, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ve Etik Tur işbirliğiyle 19 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerini Çanakkale Savaş Objeleri ve Resimleri Sergisi ile buluşturacak.

Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş kahramanlık hikâyelerinin yaşandığı Çanakkale Savaşları’nın sonsuza kadar hatırlanması ve yeni yetişen nesillere Çanakkale ruhunu aktarmak ve bu ruhun gelişmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında hazırlanan sergide Nevşehirliler, Osmanlı’nın o günkü konumundan, savaşın seyrinin değişmesini sağlayan mayın gemisi Nusret’ten, kaldırılması imkânsız olan 215 kiloluk mermiyi Niğdeli Ali’nin yardımı ile tek başına sırtlayarak İngiliz gemisi Ocean’ı batıran Seyit Onbaşı’dan, yaralı Mehmetçiklerimizin tedavi edildiği sargı yerlerinin bombalanmasına kadar her anına tanık olabilecek, bu büyük zaferi yeniden yaşayacaklar.

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde Türkiye’nin birçok ilinde sergilenerek büyük ilgi toplayan sergi, 14 gün boyunca Nissara AVM’de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.