Nevşehir’de canlı hayvan ticareti yapan satıcılara; Canlı Hayvan Satışı Çalışma Usul ve Esaslar hakkındaki yönetmelik kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından eğitim kursu düzenlendi.

Eğitim toplantısına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Gürol Çetin, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Vekili Recep Cengiz, Veteriner Hekim İshak Özkan ile canlı hayvan ticareti yapan satıcılar katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Gürol Çetin burada yaptığı konuşmada, "28177 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ’Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların Çalışma ve Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik’ ve ’Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmelik’ 31/12/2013 tarihinde yürürlüğe girmiş olup ’Canlı Hayvan Ticareti Yapan Satıcıların’ ’Çalışma İzni’ alma zorunluluğu getirilmiştir. Bu kapsamda İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine çalışma izni almak için müracaat eden 4 yetiştiricimize, 03 Aralık 2014 tarihinde eğitim kursu düzenlenmiş olup kurs sonunda katılımcılara çalışma izin belgeleri verilecektir" dedi.

Kursta, canlı hayvan ticareti yapan satıcılara daha sonra çalışma, usul ve esaslar hakkında yönetmelik, yurtiçi hayvan sevkleri, hayvan refahı, hayvan tanımlama konularında eğitim verildi.