Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi C gurubunda mücadele eden Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü Antrenörü Duygu Kannıcı, Nevşehirlilerden sporcularına ve kulüplerine sahip çıkmalarını istedi.

Kannıcı yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Liginde mücadele eden takımlarının tüm sporcularının Nevşehirli genç kızlardan oluştuğunu ve büyük bir özveri ile ligde mücadele ettiklerini kaydetti. Yeni bir takım olmalarına karşın 8 takımın bulunduğu C Grubunda topladıkları 4 puan ile 6. Sırada yer aldıklarını kaydeden Kannıcı, bu yıl ligde elde edecekleri tecrübe ile önümüzdeki yıllarda büyük başarılar kazanmayı hedeflediklerini vurguladı.

Nevşehirlilerden kulüplerine ve sporcularına sahip çıkmalarını isteyen Kannıcı: “Çoğunluğunu Nevşehirli kızlarımızın oluşturduğu Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübünde Kadınlar Basketbol 2.Liginde oynayan tam 10 kızımız Nevşehirli. Bundan 4 yıl önce göreve başladığım Nevşehir’de daha Miniklerden yetiştirmiş olduğum sporcularımla bu ligde oynamak bir Antrenör olarak gurur verici. Günümüzde baktığımızda neredeyse herkes 12 oyuncu transfer ederek bu ligde oynuyor. Bizim Gençlik Spor olarak amacımız kızlarımızın yeteneklerini ortaya çıkarmak, fazla maç yaparak tecrübe kazanmaları. Bu Ligde elbette çok iddialı takımlar var ve bunlar çok bütçesi olan ve hedefleri 1.Lige yükselmek olan takımlar. Biz çok yeni bir takımız ve bu ligi tanımak ve ligde kendi sporcularımızla kalıcı olmak hedefindeyiz. Bu Ligde yer almak Nevşehirli kızlarımız için ise en büyük mutluluk. Kızlarımızı bayan basketboluna ve topluma kazandırarak, karakterleri düzgün, centilmen, mütevazi ve iyi bir birey olarak yetiştirebilmek ise en büyük hedef. Çünkü herkes iyi bir sporcu olabilir ve bu onu şöhrette yapabilir ama karakteri onu toplumda ve bu sahada kalıcı yapar. Basketbol belki de bu kızlarımız için sadece bir oyun değil hayatlarında yapamadıklarını yaptıklarını, göremediklerini gördükleri ve kendilerine güven duyabildikleri en çok da bu işe gönül vererek sevgilerini içtenliklerini ortaya koydukları tek yer. Böyle kızlarımıza sahip çıkmak ise Nevşehirli ve sporu seven gönül veren herkesin görevi olmalı. Bu mücadelemizde bizlere destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Ünlüer’e de teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Nevşehir’de basketbolu seven tamamen spor ile iç içe olan bu kızlarımızı basketbol kulübünü kurarak bizlere ve sporcularımıza çok büyük destek verdi”