Kayseri Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu ve Şube Müdürü Şube Müdürü Ahmet Ergül ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve Yönetim Kurulu üyesi Faruk Aydemir, Kapadokya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, başkan Osman Koca ile bir süre sohbet etti.

Burada açıklama yapan Kayseri Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılacak olan "1. Bölgesel Ödüllü Gazetecilik Yarışması"na Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir’de yayın yapan basın kuruluşlarında görev yapmakta olan gazetecilerin katılabileceğini söyledi.

Yarışmayı genç gazetecileri teşvik etmek ve başarılı çalışmaları ödüllendirmek amacı ile düzenlediklerini anlatan Uğurlu, haber, araştırma-makale-röportaj, spor, fotoğraf ve sayfa düzeni gibi 9 farklı kategoride gerçekleştirileceğini de ifade etti. Yarışmaya katılacak gazetecilerin eserlerinin 01 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında yayımlanmış olması gerektiğini belirten Uğurlu, son başvuruların ise, 31 Aralık 2014 tarihine kadar Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’ne yapılması gerektiğini hatırlattı.

Uğurlu, jüri üyelerinin ise yarışmaya katılan illerin Gazeteciler Cemiyet Başkanları, Basın İlan Kurumu Müdürleri, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü ile üniversite öğretim üyelerinden oluşacağını belirterek, birincilere diz üstü bilgisayar, ikinci olan eser sahiplerine fotoğraf makinesi, üçüncü olan eser sahiplerine tablet ile çeşitli mansiyon ödülleri verileceğini kaydetti

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve jüri üyelerinden Osman Koca, Nevşehir’den yarışma için çok sayıda gazetecinin başvuracağını kaydetti.