İmtiyaz sahipliğini Nevşehir Belediyesi adına Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in yaptığı ve ‘Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 18. sayısı okuyucularla buluştu.

Türkiye’de yerel yönetimler arasında yayınlanan en uzun süreli yayın organları arasında da yerini alan ‘Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 18. sayısı, birbirinden değişik inceleme ve araştırmalarla okuyucularının beğenisine sunuluyor.

Belediye Başkanı Hasan Ünver’in ‘ Tarih ve Kültür Şehri Nevşehir” konulu sunuş yazısının ardından dergide , Uzman Doktor Abdullah Tuncer Gürbüz , ‘Gazi Veli Göktan Bey’in Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’ndaki hatırası’, Araştırmacı-yazar Mustafa Kaya, ‘ Nevşehir Şairleri; Kenzî, Lütfî ve Türabî ‘ ve ‘ Kapadokya mimarisinde kullanılmış simgeler’, Prof. Dr. Emrullah Güney ‘ Göreme vadilerinde değişimin etkileri’, E mekli eğitimci ve araştırmacı Nami Araz’Bir belge(Zarf),Araştırmacı Bahadır Dedeoğlu ‘Bitkiler ve yaşam alanları’, Ahmet Kutlar, ‘Bir belge’, Emekli eğitimci ve araştırmacı yazar Mustafa Dinleyen ‘ Nevşehir’de bağ korucuları, Yrd.Doç.Dr. Zafer Yeşilöz ‘Bağlarımız ve üzüm adları’ ve Fatih Kürk ‘Yayınlarla Kapadokya’ konuları ele alınıyor.