Nevşehir’de 2014 yılının son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Mehmet Ceylan başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Ceylan, yatırımcı kuruluşlardan bir an önce 2014 yılında bitirilmesi hedeflenen projeleri tamamlamalarını istedi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına İlçe Kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve daire müdürleri katıldı.

Toplantı öncesinde Nevşehir’deki yatırımlara ilişkin bilgi veren Vali Ceylan, Nevşehir’de 01 Ocak tarihinden 30 Eylül 2014 tarihine kadar toplam 255 projenin yürütüldüğünü ve bu projelerin 74’ünün tamamlandığını, 141’inin ise halen devam etmekte olduğunu açıkladı. 21 projenin ihale aşamasında olduğunu söyleyen Ceylan, 19 projeye ise henüz başlanamadığını aktardı.

Nevşehir’de yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam maliyetinin 810 Milyon TL olduğunu ve bu projeler için önceki yıllarda 238 milyon TL harcandığını ifade eden Vali Ceylan, bu projeler için 2014 yılı içerisinde 177 Milyon TL ödenek tahsis edildiğini ve bu tahsis edilen ödenek içerisinde yıl içerisinde 90 Milyon TL harcandığını açıkladı.

Yatırımların yüzde 50 nakdi yüzde 61 fiziki gerçekleşme oranı bulunduğuna dikkat çeken Vali Ceylan, yatırımcı kuruluşların ödenek sıralamasında ise ilk sırayı Sağlık Müdürlüğünün aldığını kaydetti.

Vali Ceylan: “Yatırımlarımızın temel amacı vatandaşlarımızın almış oldukları kaliteyi arttırmak ve onların refahını arttırmakdır. O açıdan yatırımı kuruluşlarımızın 2014 yılı programları gereği yıl içerisinde bitirmeleri gereken projelerini el birliği ve dayanışma içerisinde mutlaka sene sonuna kadar tamamlamalarını ve 2015 yılına sarkıtmamalarını rica ediyorum. Kurumlarımızın yatırımlarını gerçekleştirme sürelerinde karşılaştıkları sıkıntı ve sorunların en kısa sürede giderilmesi gideremedikleri takdirde bunun nedenlerini valiliğimize bilgi sunmalarını rica ediyorum. Önemli olan burada yıl içerisinde ayrılmış olan ödeneğin en ideal şekilde kullanılarak hizmete dönüştürülmesi” dedi.