Türkmen Dağı (Bayır-Bucak) Tugay Komutanı Albay Ahmet Arnavut, Nevşehir’de Suriye’deki savaşı anlatacak.

15 Kasım Cumartesi günü saat 19.00’da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek ‘Ecdadın Torunları Nevşehir’de Buluşuyor’ adlı programa Türkmen Dağı (Bayır-Bucak) Tugay Komutanı Albay Ahmet Arnavut, Birlik Komutanı ve Milli Şair Ali Musa ve Türkmen Birlik Komutanlarından Ömer Abdullah katılacak. Programda Türkmen komutanlar Nevşehirlilere Suriye’deki savaşı anlatarak Türkmenlerin son durumu hakkında bilgiler verecek. Programda ayrıca Gazeteci Behçet Alkan tarafından hazırlanan ‘Türkmen Cephesi’ adlı belgesel ilk kez gösterilecek.

Aynı gün ayrıca Türkmenler yararına Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde birde kermes düzenlenecek. Yiyecek-içecek ve hediyelik eşyaların satışa sunulacağı stantlardan elde edilen gelirler Türkmenlerin ihtiyaçlarında kullanılacak.

İHH Nevşehir Gönüllüler Koordinatörlüğü Basın Sözcüsü Behçet Alkan: “Nevşehir’deki sivil toplum kuruluşlarının desteği ile gerçekleştireceğimiz programa Nevşehirlilerin büyük ilgi göstermesini bekliyoruz. Suriye’deki kardeşlerimiz olan Türkmenlerin yaşadıkları dramı birinci ağızdan öğrenme şansı bulacaklar. Ayrıca programa katılacak olan Türkmen komutanlara Suriye savaşı ile merak ettikleri konuları sorabilecekler“dedi.