Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Nevşehir’de Yunus Emre İlkokulu’nda ‘Eğlen Öğren Hijyen Etkinliği’ gerçekleştirdi.

Unilever Türkiye ve TEGV işbirliği ile yürütülen “Eğlen, Öğren, Hijyen” Projesi kapsamında, TEGV’in Nevşehir’de bulunan Hanife-Tevfik Aktekin Öğrenim Birimi, Yunus Emre İlkokulu’nda gerçekleştirdiği etkinlik ile, çocukların hijyen ve öz bakım konusunda farkındalıklarını artırarak doğru temizlik alışkanlıkları geliştirmelerine yardımcı oldu.

“Eğlen, Öğren Hijyen” etkinliğine katılan 22 gönüllü ,282 çocuğa öncelikle hijyenik ve temiz olmanın anlamını öğretip, mikrop türlerini ve özelliklerini tanıttılar. Öğrenciler sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, okul ve evlerindeki hijyen bölgelerinin nereler olduğunu ve mikroplardan korunma yollarını öğrendiler.

Okul Müdür Yardımcısı Rıza Ceylan ve okul öğretmenleri etkinliğin çocukların bilinçli ve iyi bir temizlik alışkanlığı kazanması için çok faydalı bir çalışma olduğunu belirterek TEGV ve gönüllülerini bu özverili davranışından dolayı tebrik etti.