Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, zorlaşan çalışma koşulları nedeniyle eylem kararı alan aile hekimlerini desteklediklerini belirtti.

Çetin yaptığı açıklamada, Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) tarafından 12 Aralık’ta gerçekleştirecek olan iş bırakma ve alan eylemlerine destek vereceklerini söyledi. Türk Sağlık-Sen olarak aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının her zaman yanında olmaya önem verdiklerini, sorunlarının çözümü için gayret sarf ettiklerini ifade eden Çetin bu kapsamda sendika olarak aile hekimliği ile ilgili 2 çalıştay gerçekleştirerek, anket ve araştırmalar yaptıklarını ifade etti.

Çetin: “Bizler böylesine bir çaba içerisinde iken ne yazık ki idareciler aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına daha fazla nasıl zulüm edebiliriz derdine düşmüşlerdir. Yapılan her yeni düzenleme ile zulüm katmerli hale getirilmiş, bardak dolmuş, sabır taşı çatlamıştır. Nöbetler, Ağır İş Yükü, Sonu Gelmeyen Yeni Görevler, Şiddet ve mobbing ve ardı arkası kesilmeyen sıkıntılar ve sorunlar ne yazık ki aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarını üstünden kara bulut gibi hiç eksik olmamıştır” dedi.