Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Atatürk’ün, ölümünün 76. yılında rahmetle, minnetle ve şükranla anıldığını kaydetti.

Vali Ceylan, Atatürk’ün ölümünün 76. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan ve günümüzde de sürdürülen ileri hamlelerle ülkemizin büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamakta ve aydınlık geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü ifade eden Vali Ceylan, Atatürk’ün, millet egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak güzel yarınların temellerini attığını vurguladı. Ceylan mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Yüce Türk milletinin Milli Mücadelesi, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, inanç ve kararlılığının sembolü olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, bu destansı kahramanlığın mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında, tüm dünya, bir ulusun küllerinden yeniden doğuşuna tanıklık etmiştir. Büyük önder, yok edilmek istenen ulusumuzu ayağa kaldırmış, yanmış, yıkılmış yurt toprakları üzerinde yeni bir devlet kurarak, çağdaş dünyayla bütünleşmemizi sağlamış, bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke ve aydınlık yarınlar armağan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük önder Atatürk’ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”