Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında; öğretmenliğin, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslek olduğunu belirten Ceylan, bu açıdan düşünüldüğünde öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, çok özel, çok yüce ve onurlu bir meslek olduğunu vurguladı. Ceylan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu doğrultuda çalışan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için mesai mefhumu tanımayan değerli öğretmenlerimize minnettarız. Mustafa Kemal Atatürk ‘Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır’ der. Büyük Önder, öğretmenlerin toplum hayatındaki önemini bu sözleriyle vurgularken, öğretmenlere yine çok önemli görevler yüklemektedir. Çünkü bilmektedir ki, geleceğe yön verenler, eğitimcilerdir. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Çocuklarımızı ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak, onları şekillendirir.

Öğretmenlik idealizmin en yoğun yaşandığı meslektir. Aydın, ileri görüşlü, kendisiyle ve dünya ile barışık, kendisine ve çevresine sürekli heyecan veren değişime-gelişime açık, dünyayı kucaklamaya istekli nesiller yetiştirmek değerli eğitimcilerin asıl vizyonu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Tüm öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve üstün başarılar diliyorum.”