Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Ak Parti’nin kurulduğu yıldan bu yana 10 seçime girdiğini ve bu seçimlerden kendi rekorlarını egale ederek zaferle çıktığını söyledi.

Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İl Danışma Meclis toplantısına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, belde başkanları ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, ‘AK Parti, kurulduğu 14 Ağustos 2001’den bu yana katıldığı 3 Genel Seçim 1 Yerel Ölçekli Genel Seçim, 3 Yerel Seçim, 2 Referandum 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere toplam 10 seçim yaşadı ve bu seçimlerin her defasında kendi rekorlarını egale ederek zaferle çıktı.

Son olarak Ülkemiz tarihinde ilk defa cumhurun, yani halkın doğrudan seçtiği cumhurbaşkanlığı seçim zaferini geride bıraktık. Bugün gelinen noktada her iki kişiden biri Ak Partili, diğeri de AK Partili namzetidir. ‘’ dedi.

AK Parti Niğde İl teşkilatı için bu seçim sonuçlarının özel bir anlamı olduğuna değinen Özdemir: ‘2002 genel seçimlerinden bu yana referandumlarda dahil olmak üzere ilk defa bir seçimde Türkiye ortalamasının yüzde 8 kadar üzerinde bir oyla en yüksek Niğde ortalama farkını yakaladık. Bu seçim sonuçları Genel olarak Türkiye’de özel olarak da Niğde’de farklı yorumlanması gereken bir sonuçtur. Tüm muhalefet tek adayla yer almıştır. Niğde siyasal tarihinde ilk defa yüzde 59 gibi bir oy oranı ile Türkiye ortalamasının sekiz puan üstüne çıkılmıştır. Bu başarı bu teşkilatın emeğinin, özverisinin neticesidir’ şeklinde konuştu.

Özdemir; ‘’5. Olağan kongre ve 2015 seçimlerine iyi hazırlanabilmemiz için ülkemizdeki siyasi, ekonomik, dış politika ve tüm alanlardaki gelişmeleri müşavere etmek; önümüzdeki dönemin zihni hazırlıklarını yapmak en önemli önceliğimizdir.

Teşkilatlarımız tarafından 19 Ekim 2014 tarihinde sandık oluşturularak üyelerimiz delege seçimlerini gerçekleştirecektir. Kasım ve aralık ayı içerisinde de bütün ilçe kongrelerimizi ve dört belde kongremizi tamamlamayı planlamaktayız. İl kongremizde genel merkezimizin uygun gördüğü tarihte Ocak ayı içerisinde yapılacaktır’ dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi: ‘Niğde Çiftçisine bu sene içerisinde; Soğuk Hava Depoları, Bakliyat ve Gübre Paketleme Tesisleri, Güneş Enerjisi Sistemi, Turşu tesisi, Arıcılık, tavukçuluk, Kuruyemiş, Un Fabrikası gibi 15 adet tarımsal tesis için 6 milyon lira hibe verildi.Ayrıca 490 çiftçiye zirai alet ve makine 60 çiftçiye sulama sistemleri yatırımları kurulduğunu bu yatırımlar içinde 3 milyon lira hibe, diğer taraftan KOP İdaresince de Niğde Çiftçilerine 19 adet ahır / ağıl yapımı ve modernizasyonu ile 335 Baş Koç alımı için de 3 milyon lira olmak üzere toplamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarafından Niğde Çiftçisine 12 milyon lira tarımsal destekleme verildi. Ecemiş Kaynaklarından Niğde, Bor ve Aksaray’a içme suyu temini çalışmaları “Konya Kapalı Havzası Master Planı” işi kapsamında yürütülmektedir. Bu çerçevede hazırlanan “Ecemiş Kaynaklarından Su Temini Ön Raporu” Kasım 2013’de DSİ 4. Bölge Müdürlüğü’ne sunulmuştur.DSİ Bölge Müdürlüğü raporla ilgili görüşlerini Mart 2014’de, DSİ Genel Müdürlüğü ise Mayıs 2014’de iletmiştir. Niğde, Bor ve Aksaray’ı da içine alan tüm havza bazında Nüfus ve İçme suyu İhtiyaç tahminlerini içeren rapor Nisan 2014’de DSİ’ye sunuldu. Raporla ilgili görüş Haziran 2014’de verildi. Belediyelerden alınan verilerin yetkililerce onaylı olması istendi, bunların toplanmasına devam ediliyor. Bu rapor önümüzdeki günlerde DSİ’ye gönderilecek, onayını takiben “Ecemiş Kaynaklarından Su Temini Raporu” tamamlandı.

Nüfusa göre su kullanım raporu hazırlanıyor önümüzdeki aylarda tamamlanacak inşallah.

Ecemiş kaynaklarından su teminine ilişkin Master Plan kapsamında yapılabilecek çalışmalar bu şekilde tamamlanacak. Takiben DSİ’nin bir ileri aşama olan planlama çalışmalarını ihale edecek. Bunu kati proje ihalesi ve inşaat ihalesi izleyecektir’’ şeklinde konuştu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise : ‘Türkiye önüne çok büyük hedefler koydu. Ak Parti iktidarıyla hayal etmeyi, hayal ettikten sonra da gerçekleştirmeyi öğrendi. Bugüne kadar hiçbir parti yok ki ‘hayal et gerçekleştirelim’ anlamında olsun. Bunu Ak Parti yaptı, bundan sonra da hep birlikte yapmaya devam edeceğiz. Partimiz kurulduktan yaklaşık 1 yıl sonra iktidar oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ilkeler ve buna karşı karşı gösterdiği duruşta halkımızdan her seçimde giderek daha fazla teveccüh aldı. Hiçbir zaman kendimizi seçilmiş seçkinler gibi görmedik. Sırça köşklerimizde, odalarımızda halktan kopuk masa başında projeler üretmedik. Dünyanın birçok yerinde iç çekişmeler, çatışmalar, provakasyonların, savaşların ya beşiğinde, ya içinde. Gerçek bir ateş çemberinde geçiyor ülkemiz ve birçok ülke. Ülkemize bazı girdapların içine çekmeye çalışmaktalar. Ak Parti gitsin de ülke batsın, asla kabul görmeyecek argümanlarla olaylar provake edilmektedir. Ama hamdolsun ki güçlü ve sağlam duran bir yönetim anlayışımız başta hizmet veriyor. Bu tür kargaşalara meydan vermeyerek olaylar bastırılmaktadır ve bu girdabın içine hiçbir şekilde çekilememektedir. 2023 vizyonuna hızla ilerleyen bir ülke konumuzu devam ettiriyoruz’’ diyerek konuştu.