Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Belediyesi tarafından her hafta sonu çocuklar için ücretsiz olarak düzenlenen tiyatro etkinliğine katıldı, çocuklarla keyifli vakit geçirdi.

Belediye Başkanı Rifat Özkan toplumun her kesimiyle bir araya geliyor. Bu kapsamda Başkan Özkan Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen Hacivat Karagöz adlı tiyatroyu çocuklarla birlikte izledi. Tiyatro öncesinde çocuklarla ilgilenen ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Özkan tiyatroya gelenlerle tek tek ilgilenerek fotoğraf çektirdi.

Tiyatro salonunu da gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Rifat Özkan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Sevgili çocuklar hepiniz çok güzelsiniz çok şirinsiniz cıvıl cıvıl. Harikasınız hepiniz hoş geldiniz. Sizden bir ricam var. Hani kahraman askerlerimiz var ya televizyondan izliyorsunuz. Onlar siz burada daha rahat tiyatro izleyesiniz diye onlar düşmanlarımızın karşısında sınırda düşmanlarla çarpışıyorlar. Ama çocukların duası kabul olur. Onlar zaman zaman Allah’ım düşmanlarımızın karşısında asker amcalarımızı kahraman eyle muzaffer eyle diye dua edin olur mu çocuklar. Sınır komşumuzun sizin gibi minik çocukları vardı. O kötü idare ve düşmanları yüzünden bizim ülkemize geçici süre için geldiler, çocukların topraklarını tekrara özgürleştirip kendi topraklarına döndürecekler asker amcalarınız böyle tarihi ulvi bir görev yapıyorlar. Allah onları başarılı kılsın diyelim olur mu inşallah. Komşumuzun çocukları da inşallah topraklarında özgürce yaşasın diye dua edelim. Onlar bizim misafirlerimiz. Sadece sizlerin değil tüm insanlığın huzuru için mutluluğu için orda göğüs göğüse çarpışan ordumuza Rabbim yeni bir kahramanlık destanı yazdırsın inşallah. Şehit olanlara rahmet eylesin onları rahmetle anıyoruz. Sizler için belediye başkanlığı olarak hafta sonu etkinlikleri yapsınlar neşelensinler, bazen de düşünsünler diye çam sakızı çoban armağan etkinlik düzenledik bunları devam ettireceğiz inşallah. Büyüklerimize yollar yaptırıyoruz, köprüler buna benzer hizmetler yapıyoruz acaba küçük çocuklarımız içinde tiyatroyla başlayalım dedik. Sizler içinde etkinlik düzenledik. Bende katıldığınız için ayaklarınıza sağlık diyorum. Tekrar hoş geldiniz diyorum size saygılar sunuyorum iyi seyirler diyorum”.

Çocuklarla birlikte tiyatro izleyen Belediye Başkanı Rifat Özkan tiyatro bitiminde çocuklarla birlikte sahnede tek tek fotoğraf çektirdi.

Bu arada üç seans olarak düzenlenen tiyatroda her seanstan sonra Niğde Belediyesi tarafından şeker ve boyama kitabı dağıtıldı.