Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan merkeze bağlı mahalle muhtarları ile bir araya gelerek istek ve şikayetleri dinledi.

Niğde için birlik ve beraberlik içerisinde göreve geldiği günden bu güne hizmetlerini gerçekleştiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan hizmet için muhtarlarla bir araya gelerek istek ve yapılması gerekenleri dinledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında Grand otel’de gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları Harun Dikici, Rıfat Özkan ve Mustafa Yiğit, Belediye AK Parti Meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve mahalle muhtarlarının yanı sıra AK Parti mahalle temsilcileri katıldı.

Mahalle istekleri ve ihtiyaçlarının konuşulduğu toplantıda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Birim Müdürleri dile getirilen istekleri not aldı.

Hız kesmeden yolumuza devam edeceğiz

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Muhtarlarımızın, mahalle temsilcilerimizin ve Belediye Meclis Üyelerimizin bir araya geldiği bir toplantıda beraberiz. Seçimin üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Hız kesmeden yolumuza devam edeceğiz. Belediye Başkanı olarak seçim endeksli çalışılmasını düşünen biri değilim. Seçimden önce nasıl çalışıyorsak seçimden sonra da o hızla çalışmamız lazım. Hızımızı artırmamız lazım. 2013 yılına göre 2014 yılında daha az para harcamışız fakat daha çok iş yapmışız. 2013 yılında alt yapı ile ilgili çalışmalarımız çok oldu. 2014 yılında da vatandaşımız bize, seçim varmış gibi çalışıyorsunuz diyor" şeklinde konuştu.

Mahallecilik bölgecilik yapmadan hizmetlerimizi eşit şekilde gerçekleştiriyoruz

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yer altındaki ana arterlerde alt yapı sorunlarını büyük ölçüde çözdük. Niğde Belediyesi olarak ekonomik açıdan ciddi bir sıkıntımız yok. Elbette her belediyenin olduğu gibi bizim de borcumuz olur ama civar bölgelerdeki belediyeler arasında Aksaray haricinden diğer belediyeler arasında en az borcu olan belediyeyiz. Mahallecilik bölgecilik yapmadan hizmetlerimizi eşit bir şekilde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Nar Mahallemizde 9 bin metre alan üzerine yapılan bir parkımız var. Parkı 2015 yılının hemen bahar ayı ile başlayıp tamamlayıp bitireceğiz. Aşağı Kayabaşı Mahallesinde Kendirli Residence’nin oraya park yapmıştık, bir kaç ada ilerisine de ikinci bir park yapacağız. Selçuk Mahallemizde bozuk olan yollarımızla ilgili asfaltlama çalışmaları yapacağız. Kızıl elma evlerinin önünden geçen yolun asfaltlanmasını bahar mevsimi ile beraber gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Niğde Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak kış hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Tuz stoklarımızı, solüsyon stoklarımızı son haline getirdik. Hazırlıklarımızı tamamladık. Bu sene solüsyonla ilgili kaldırım solüsyonlaması yani kaldırımlarında buzlanması ile ilgili mücadeleyle ilgili hazırlıklarımızı da bitirdik" dedi.

Kentsel dönüşüm hızla devam ediyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kentsel dönüşüm ile ilgili bir ilerleme süreci yaşanıyor. Toplu Konut İdaresinin en önemli projelerinden bir tanesi haline Efendibey Kentsel Dönüşüm projesi geldi. Onlarda artık bu işi sıkı takip ediyorlar. Her hafta olmasa da iki haftada bir TOKİ’den bir ya da bir kaç ekip gelerek burada çalışma yürütüyorlar" şeklinde konuştu.

Kent Meydanı ikinci etap çalışmaları başlayacak

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Belediyenin önündeki iki tane binanın kamulaştırma kararını aldık. Kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Postane binasının da boşaltılması için Belediye binası altındaki bir kaç tane dükkanın daha boşalmasını bekliyoruz. Dolayısı ile postaneyi de oradan kaldırarak o alanı da güzel bir nezih çay bahçesi haline getireceğiz. Bu çalışmayı da yaz döneminde bitirmek amacımız hedefimiz" dedi.

Ne gerekiyorsa yapacağız

AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir; "Toplantı yapılması gerekliliğini Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan ile konuşmamızın üzerinden bir ay bile geçmedi. Hemen icraata dökerek toplantımızı gerçekleştirdik. Bundan dolayı da Başkanımıza teşekkür ediyorum. Niğde’nin ve herkesin istişareye ihtiyacı var. Bu toplantıdaki herkes Niğde’nin sorunlarına en hakim olan kişiler. Toplantıların Niğde’mize yararlı olacağına inanıyorum. Sorunlar ve soruna hakim olan kişiler bu toplantıda ve bu sorunu çözecek irade de burada başta Belediye’miz olmak üzere. Siyasi olarak da bizlerin üzerine ne düşerse bu sorunların çözülmesi için elimizden geldiği kadar gücümüz yettiği kadar ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Konu hizmet olunca hep beraber olalım

Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner; "Şehrimizi Birlikte Yönetiyoruz sloganı çok güzel bir slogan. Son zamanlarda da takip ediyoruz Belediye Başkanımızı sivil toplum kuruluşları olsun gerek dernekler, siyasiler olsun çok güzel bir girişim başlattınız. Bu istişare ziyaretlerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’ı tebrik ediyorum. Konu Niğde ve Niğde’ye hizmet olunca biz hepimiz beraber olalım. Söz konusu hizmet olunca hep beraber olalım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mahalle muhtarları tek tek mahallelerinin isteklerini eksikliklerini dile getirirken bir yandan da Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a yapılan bir çok hizmet için teşekkür ettiler.