24 Kasım Öğretmenler günü tüm yurtta olduğu gibi Bor’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Kaymakamlık binasında çelenk sunumuyla başladı ardından Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’nde kutlama programı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi’nde Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri adaylığı kalkmış Atatürk Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Gönül Sayım’ın konuşmasıyla devam etti.

24 Kasım öğretmenler günü kutlama programı kapsamında bir konuşma yapan Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, "Bugün Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için fikri hür, vicdanı yetiştirmek için ne yapacağımızı konuşmamız gereken bir gün. Kendimizi övmeyi bırakıp memlekete daha nasıl faydalı olabiliriz diye düşünmemiz gerekir. Değerli öğretmen arkadaşlarım; bir öğretmenin öğrencisini boş bırakması, ruhunu boş bırakması aynen bir tarlanın boş bırakılması gibidir. Nasıl bir tarla boş bırakılırsa içinde otlar, dikenler çıkarsa aynı şekilde öğrencilerde öyledir. İşte bugün uyuşturucunun orta okullara kadar yayıldığını, alkolün, sigara’nın çocuklarımıza ulaşmak için kol gezdiğini görüyoruz. Değerli arkadaşlar başarının ilk şartı yaptığımız işin hakkını vermektir. İşini seven insanlar kolay kolay yorulmazlar. Bir insanın işini severek yapabilmesi için onu sevmesi, bıranşına hakim olması gerekiyor. Bu yüzden öğretmenlerimizin her gün kendilerini yenilemesi gerekiyor. Unutmalıyız ki, uyuyan binlerce insanı bir insan uyandırabilir. Tıpkı öğretmenlerimizde aynı şekilde toplumumuzu bilgilendirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle 24 Kasım öğretmenler gününüzü kutluyor, hayatta olmayan öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Öğretmenler günü kutlama etkinliklerine Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Garnizon komutanı Fatih Dağlı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 21’nci Ana İkmal Merkez Komutanı Erol Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Eriç, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kutlama programı müzik şöleni ile son buldu.