Niğde’nin Esenbey Mahallesi Şehit Polis Emin Özmen Sokakta bulunan kavşakta çok sayıda kazaların meydana gelmesinden dolayı Niğde Belediye Ekipleri tarafından trafik ışıkları, hız kesici kasis ve yaya geçitleri yapıldı.

Esenbey Mahallesi Muhtarı Celal Ertosun, günde iki kazanın meydana geldiği kavşakta alınan önlemler birlikte artık kazaların meydana gelmediğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda meydana gelen trafik kazaları nedeniyle çevre esnafı, buraya biran önce önlem alınması istemişti.

Niğde Valiliği ve Niğde Belediye Başkanlığı esnafın bu isteğini geri çevirmeyerek sürekli trafik kazalarının meydana geldiği kavşakta trafik önlemleri aldı.

Esenbey Mahallesi Esnafı, yapılan önlemler sayesinde kazaların sona erdiğine dikkat çekerek, önlemlerin alınmasında emeği geçen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ettiler.

Esnaflardan Nuh Çınar: “Yaklaşık 1 buçuk yıllık mahallenin bakkalıyım. Burada sık sık kazalara şahit oluyorduk. Muhtarımızın Belediyemizin katkılarıyla tedbirler alındı. Tedbirlerin alınmasından sonra 20 gündür hiç kaza olmadı. Valiliğimize, belediyemize muhtarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Diğer bir esnaf ise: “Yapılalı 1 ay oldu hiç kazaya rastlamadık. Arabalarında bu levhaları gördüğünde yavaşlayıp kurallara uyduğunu görüyoruz. Bizim isteklerimize duyarsız kalmayan yetkililere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

30 yıldır bu sokakta esnaf olduğunu belirten Mustafa Tuncer ise: “haftada 5-6 sefer kaza oluyordu. Tedbirlerle bu kazalar önlendi. Hız kesici kasis ve uyarıcı trafik ışıkları sayesinde araçlar artık daha dikkatli geçmeye başladı.” dedi.

Meydana gelen kazalar nedeniyle dükkan içerisinde korku içerisinde oturduklarını ifade eden Hakan Dinçel de: “günde ortalama 2 kaza meydana geliyordu. Önlemlerin alınmasının ardından hiçbir kaza meydana gelmedi. Bu önlemlerin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.