Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde’ye hizmet yolunda ziyaretleriyle oluşturduğu gönül köprüleri ile Niğde için Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilerle fikir alışverişinde bulunarak şehir için daha yapılmasını istedikleri hizmetler hakkında istişarede bulunuyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Ne kadar odamız varsa, ne kadar sendikamız varsa siyasi partilerimiz de dahil olmak üzere geçtiğimiz perşembe günü Cumhuriyet Halk Partisinden başlayıp Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisinden odalarımıza oradan derneklerimize devam edeceğiz. Sivil Toplum Kuruluşlarımız dahil derneklerimizin tamamını ziyaret etmiş olacağız, hemhal etmiş olacağız. Ziyaret etmemizin amacı elbette seçimden seçime değil seçimden sonra da sivil toplum kuruluşlarımızın, vatandaşımızın içerisinde olmak, hemhal olmak, dertleşmek, bir söyleşi, bir düşünce geliştirmek. Niğde’mizde olmasını istediğiniz konuların dile getirilmesi, öz eleştiri yapılması gereken noktalarımız varsa bunların yapılabilmesi adına ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sonuçta tüm insanlarımızın görüşü düşüncesi bizim budan sonraki 4 yılımıza ışık tutacak, meşale olacak. Bizde o minval üzerinde Niğde’mize hizmet etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Seçilmişler şehrimizin her türlü gelişiminden sorumludur diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Şehrimizin geliştirilmesi güzelleştirilmesi, bir adım daha ileri götürülmesi elbette Belediyelerimizin sorumluluğu içerisinde. Ama Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da buna katkısının olması gerekir. Sonuç itibari ile Sivil Toplum Kuruluşlarımızın yöneticileri de bizler de seçilmiş kişileriz. Bu bakımdan hep beraber çalışacağız hizmet edeceğiz. İstek ve arzular olursa talepler olursa, bize gelerek ya da yazılı bir şekilde dile getirilebilir. Gerekirse biz yine ziyarete gelebiliriz ve istek ve fikirlerinizi dile getirebilirsiniz. Belediye Başkanlığı olarak her türlü düşünceye açığız. Halkın faydasına olabilecek her türlü hizmeti de getirmek ve insanımıza hizmet olarak sunmak bizim boynumuzun borcu" dedi.

Asıl olan insanlık ve dostluk

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Yapılabilecek hizmetler noktasında her zaman tekliflerinize, öz eleştirilerinize, kapımız, kafamız, düşüncemiz, fikrimiz açık. Hep beraber şehri yönetme noktasında, hizmet etme noktasında düşünce fikir ve gönül birliği yaparak çalışmamız gerekir. Asıl olan insanlık ve dostluk. İnsanlığı ve dostluğu baki bırakabilmek önemli olan. Bu bağlamda da bir insan olarak, bir nefer olarak dedik ki arkadaşlarımızı yerlerinde ziyaret edelim. Ziyaretlerimizi kasım ayının sonuna kadar tamamlayacağız. Kasım ayı sonunda da odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve derneklerimizin başkanları ile bir araya gelerek değerlendirme yapacağız. Önemli olan asıl olan hizmet. Bu noktada düşünce paylaşımı içerisinde istişare etme, diyalog içerisinde olma düşüncesiyle ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Şehrimiz için ne yapabiliriz, şehrimize hangi hizmeti getirebiliriz, bu noktada birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Bir elin nesi iki elin sesi var demiş atalarımız. Hep beraber olursak, hiç bir ayrım gözetmeksizin bu noktada Niğde’miz için çalışmamız gerekir. Niğde’mizin de birlik beraberlik içerisinde gayretli bir çalışmaya girmesi gerekir" dedi.

Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanı Şinasi Göktepe’den Belediye Başkanı Akdoğan’a teşekkür

Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanlığını ziyaret eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür eden Niğde Bakkallar ve Bayiler Oda Başkanı Şinasi Göktepe; "Niğde’de bir diyalog eksikliği vardı. Sivil örgütlerin üzerinde. Bu diyalog eksikliğini Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan tamamladı. Bize gurur verdi şeref verdi. Memleketimiz, Niğde’miz bizim. Bu şehirde bizler yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Herkes Belediye Başkanımızın yapmış olduğunuz hizmetlerden memnun

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Göktepe; "Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’ın yapmış olduğu hizmetlerden küçük esnafımızdan tutun da büyük esnafına, sivil halkına kadar herkesle bir araya geldiğimizde, akşamları dahi evlere gittiğimizde konuşuyoruz. Herkes yapmış olduğu hizmetlerden memnun" dedi.

Faruk Başkan tarafsız bir başkan

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe; "Bu memlekete yapılan hizmetleri insanlar görüyor. İnsanlara faydalı olan hizmetleri görüyorlar. Yolundan tutun, suyundan tutun, kanalizasyonundan tutun, çöp arıtma tesisinden tutun, mezbahasından tutun, hayvan pazarından tutun, hayvan barınağından tutun daha sayılamayacak bir çok hizmetler yaptı. Bunları insanlar inkar etmiyor. Bir de en önemlisi halkın ve insanların içindeki konuşulan kelime ’Faruk Başkan tarafsız bir başkan. Taraf tutmayan bir başkan. Doğru ve dürüst olan bir başkan’ olduğunu herkes anlatıyor. Herkes biliyor" şeklinde konuştu.

Faruk Başkan kendini değil, halkı ve şehrimizi düşünüyor

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Göktepe; "Belediye Başkanımızın Memleketimize yapmış olduğu hizmetler bundan 50 yıl ileriyi görerek yapılan hizmetler. Daha önceki yapılan hizmetlerle de insanları eleştirmek istemiyoruz ama kilitli parke çalışmaları yapıldı. İş yerimin oradan arabalar giderken lambur lumbur gidiyordu. Ama şu anda bakın İmamhatip meydanından hatta eski terminal caddesinden çıktığınız zaman bu gün derbent kavşağına kadar dört dörtlük bir asfalt yapıldı. Dört dörtlük yol yapıldı. Sadece asfalt değil altyapısı ile birlikte yapıldı. Bunlar çok büyük maddiyat taşıyan paralar. Maddiyat isteyen bir şey bu hizmetler. Bu şehre hizmetiniz var. büyük çaba gösteriyorsunuz. Belediye Başkanımız kendini düşünmüyor, halkı düşünüyor ve şehri düşünüyor. Allah yolunu açık eylesin. Başarılar dilerim" dedi.

Bizleri diğer parti başkanları, il ve ilçe başkanları unuttu ama Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan unutmadı

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe; "Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığına ilk seçildiğinizde de Belediye Başkanımız bizi ziyaret etti ve bu ikinci kez seçildiğinizde de ziyaret etti. Ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sivil örgütleri başkanı arkadaşlarla buluşuyoruz, bizleri diğer parti başkanları, il ve ilçe başkanları unuttu ama Belediye Başkanımız unutmadı. Yolunuz açık olsun. Her zaman için de Belediye Başkanımızın yanındayız. Her zaman için desteğimizle sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum" dedi.

Niğde Sobacılar ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Musa Ceylan; "Halkla berabersiniz. Şu anda yüzde yüz halkın arasındasınız. Bakıyoruz düğündesiniz, bakıyoruz bir iş yerindesiniz, bakıyoruz bir arkadaşın yanındasınız, cenazedesiniz" şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Kahveciler Odası Başkanı Kadir Yamaner, Lokantacılar Odası Başkanı Yüksel Erden, Marangozcular Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, Kunduracılar Odası Başkanı Mustafa Tayfur Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılarının devamını diledi.

Kunduracılar Odası Başkanı Mustafa Tayfur Belediye Başkanı Akdoğan’a ziyareti anısına nostalji olarak eskiden giyilen lastik batik hediye etti.