Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda 337 adet gümrük kaçağı cep telefonu ve gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

El konulan piyasa değeri yüksek değişik marka ve modellerdeki telefonlardan 39 adedinin IMEI numarasının kopyalanmış olduğu belirlendi.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda, Niğde’ye piyasa değeri yüksek gümrük kaçağı cep telefonları getirilerek, söz konusu kaçak telefonlara değeri düşük ve hurda cep telefonlarının IMEI numaralarının kopyalanarak piyasaya sürüldüğü bilgisine ulaşıldı.

Bunun üzerine yapılan operasyon kapsamında bu yöntemlerle gümrük kaçağı cep telefonu getirerek sattığı tespit edilen ve ilimiz merkezde faaliyet gösteren F.A. isimli şahsa ait cep telefonu alım satım ve tamir işi yapan işyerinde ve otosunda yapılan aramada, piyasa değeri yüksek değişik marka ve modellerde 39 adedinin İMEİ numarası kopyalanmış toplam 337 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi. Operasyon kapsamında M.K. isimli şahsa ait işyerinde yapılan aramada da gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. F.A. ve M.K. isimli şahıslar hakkında adli işlem yapıldı.

"IMEI NUMARANIZI SORGULAYIN

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü vatandaşları özellikle sıfır cep telefonu alırlarken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vatandaşların almış oldukları cep telefonlarının IMEI numaralarını internet üzerindeki “IMEI Sorgu Sisteminde” kontrol etmelerinin menfaatlerine olacağını dile getiren Niğde İl Emniyet Müdürlüğü; “Vatandaşların cep telefonlarının IMEI numaralarını IMEI Sorgu Sisteminde kayıtlı olup olmadıklarına, kayıtlı ise aynı marka ve model telefona ait olup olmadığına dikkat etmeleri ileride doğabilecek mağduriyetlerinin önlenmesinde önem arz etmektedir” dedi.