Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ulukışla İlçesi Niğde-Adana Otoyolu Aksaray-Konya istikameti Eminlik Gişeleri önünde yapılan yol uygulamasında 4,5 kilo esrar, 8 bin 400 paket kaçak sigara, değişik markalarda 2 adet tabanca ve 12 adet fişek ele geçirdi. Olaylarla ilgili 9 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi tutuklandı.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 3-8 Kasım tarihleri arasında yapılan yol uygulamasında, daralı ağırlığı 4 kilo 360 gram esrar maddesi, değişik markalarda 8 bin 400 paket kaçak sigara, 1 adet Star marka ve 1 adet Baretta marka olmak üzere 2 adet 9 mm tabanca ve 8 adedi MKE yapımı olan 12 adet fişek ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak Ö.M.K, M.B.A, İ.D ve L.K isimli şahıslar hakkında “Uyuşturucu Madde Bulundurmak, Kullanmak ve Nakletmek suçundan işlem yapılırken, Ö.M.K ve M.B.A isimli şahıslar sevk edilmiş oldukları adli makamlarca tutuklandı. Ayrıca 5607 SKM (kaçak sigara)” suçundan R.İ, M.Ç, G.Ş. ve 6136 SKM suçundan T.U ve P.S isimli şahıslar hakkında işlem yapıldı. Şahıslar, Savcılık talimatlarına istinaden ifadelerinin ardından Şube Müdürlüğünde serbest bırakıldı. Yakalama emrine istinaden aranan 1 şahıs da yakalanarak sevk edildiği Ulukışla Cumhuriyet Başsavcılığı’nda gerekli işlemler yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.