Niğde İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yerine getirmek için 3 haftadır acemilik eğitimi alan 80 Jandarma er yemin etti.

Niğde 75’inci yıl kapalı spor salonunda gerçekleşen törende 357’inci Kısa dönem erler yemin ederek usta asker oldular.

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Niğde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Polis Okulu Müdürü İsmail Koca, kurum müdürleri ve çok sayıda asker aileleri katıldı. Evlatlarının yemin törenini izlemeye gelen aileler çocuklarının yemin törenini izlerken göz yaşlarını tutamazken kimi aileler ise cep telefonlarıyla ve yanlarında getirdikleri fotoğraf makineleriyle çocuklarının fotoğrafları çekmeye uğraştılar.

Törende konuşma yapan Garnizon ve İl Jandarma Komutanı, Jandarma Albay Ufuk Nayır; “ değerli anne ve babalar canınızdan daha çok sevdiğiniz her türlü zorluklarla ve kötülüklerden koruyarak büyüttüğünüz ve bir bayram havasında evlatlarınızı asker ocağına gönderdiniz. Şimdi ’de onların kutsal görevlerinde ant içme törenlerinde yanlarında bulunarak onlara büyük bir güç ve moral kaynağı olmaktasınız. Genç askerlerimizin kısa sürede bu seviyeye gelmesinde gayret ve çabalarınızı yakinen takip ettim. Çalışmalarınız her türlü takdirin üzerindedir. Kahraman Mehmetçikler sizler bugün burada Türkiye Cumhuriyetinin, Atatürk İlke ve inkılaplarının teminatı olarak, devletimizin bağımsızlık sembolü olan bayrağımızın huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek namusunuz üzerine yemin edeceksiniz. Yeminin her kelimesi üstün vatan ve millet sevgisinin mertliğin, dürüstlüğün emirlere mutlak itaatin tartışılmaz simgesidir. Edeceğiniz yemin ile vatan millet ve bayrağınıza sadakatle bağlı kalacağınıza kahraman ordumuzun gelenek ve kurallarını kahramanlıkla savunacağınızı uygulayacağınızı hep bir ağızdan haykıracaksınız. Değerli Mehmetçikler görevinizi yaparken Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği uygarlık yolundan onunu ilkelerinden ayrılmaksızın yüce Türk milletini ve onun bağrından çıkan kahraman Türk silahlı kuvvetlerine layık olabilmek için hizmet ediniz. İlkeniz Türk devletini ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne inanarak Atatürk ilke ve inkılaplarına doğrultusunda kanun ve nizamlar çerçevesinde çalışarak yüce milletimize hizmet etmek olmalıdır. Görevinizi yaparken yolunuz Atatürk yolu rehberiniz cumhuriyet yasaları olmalı’ dedi.

Yemin töreni sonunda askerlik döneminde başarılı olan asker Utku Şahin ismini kütüğe çaktı. Tören sonunda ailelerine kavuşan askerler ailelerine sarılarak hasret giderip hatıra fotoğraf ve öz çekim yaptılar.