Kalkınma Bakanının talimatı üzerine Niğde Valiliğine, Kalkınma Bakanlığından gelen 3 kişilik heyet Niğde’nin kurumsal stratejik planlarını inceleyecek.

Niğde Valiliği toplantı salonunda Niğde Vali Yardımcı Abdullah Uçgun başkanlığında bir araya gelen heyet burada 2 gün boyunca Niğde’nin kurumsal stratejik planlarını inceleyecek. 81 il içerisinde sadece Niğde’de başlayan kurumsal stratejik plan çalışmaları 2015 yılı Ocak ayında 20 devlet kurumu, kurumsal stratejik planlamalarını bitirmiş olacak.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçkun; “Kalkınma Bakanlığımızdan gelen 3 uzman arkadaşımız ve bir daire başkanı arkadaşımız başkanlığında kurumsal stratejik plan konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve arkadaşlarımızın önerilerini almak ve bize ön ayak olmalarını sağlamak üzere gelmiş bulunuyorlar. Kurumsal stratejik planları tek tek inceliyoruz. Kurumlarımızın kurumsal stratejik plan çerçevesinde uzmanlarımızın görüşlerini alıyoruz. Bu toplantımız 2 gün boyunca devam edecek ve 2 gün sonunda kaldığımız yerden devam edeceğiz. 2015 Ocak ayı itibariyle de bütün kurumlarımızın kurumsal stratejik planları tamamlanmış olacak. Eş zamanlı olarak bir de il gelişme planımız var. Bir tarafta ilimizin il gelişme planıyla alakalı. Bir tarafta da kurumlarımızın kurumsal stratejik plan çalışmaları devam ediyor. 2 gün boyunca burada olacak olan uzman arkadaşların bilgi ve birikimlerinden faydalanacağız. 2015 yılı ocak ayı itibariyle de kurumlarımız kurumsal stratejik planlama mantığıyla, tam anlamıyla Kalkınma Bakanlığımızın ön gördüğü çerçevede kurumsal stratejik planlamasını tamamlamış olacak” dedi.

Uçgun, “Kurumsal stratejik plan hazırlama çalışması sadece Niğde’de var. Şuanda 81 il içerisinde bu işi yapan sadece bizim ilimiz. Biz bugüne kadar olan yöntemden farklı bir yöntemle iş yapıyoruz. Stratejik planlama mantığı bütün kurumlarımıza oturur ve Türkiye’de yeni bir ufuk açarsak biz memnun oluruz” diye konuştu.