Niğde merkeze bağlı Nar köyünde bulunan Narlı Gölde meydana gelen balık ölümlerini yerinde incelemek üzere İl Genel Meclis Başkanı ve üyeleriyle birlikte gölde inceleme yaptılar.

Narlı göl etrafında ölü balıkları gören meclis üyeleri bu balıkların neden öldüğünü veya ölümlerine neyin sebep olduğunu öğrenmek için göl etrafında inceleme yaptılar.

Meclis üyeleri Çukurova Üniversitesi Su ürünleri Fakültesine göndermek üzere gölden örnek su numunesi aldılar.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen balık ölümlerini İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü inceleme yapmış ve balık ölümlerinin oksijen eksikliğinden dolayı meydana geldiğini belirtilmişti.

Meclis Üyeleriyle İnceleme Yapan İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; “ il genel meclis toplantımızda gündeme gelen Narlı göl balık ölümleriyle ilgili. Meclis olarak bir karar almıştık meclis üyelerimizle yerinde incelemek üzere. Burada bir balık ölümü var biz meclis olarak şahit olduk. İl gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü bu balık ölümleriyle ilgili yapmış olduğu çalışma da oksijen eksikliğinden olduğu raporu sunmuş. Biz meclis olarak bir önerge sunarak Çukurova su ürünleri fakültesinden bir yetkilinin gelip burada inceleme yapmasını önerge olarak sunacağız. Burada örnek su tahlili alıp inceleme yaptıracağız. Bu ölümlere neyin sebep olduğunu öğrenip o sorunu çözmek için meclis olarak elimizden geleni yapacağız’ dedi.