Niğde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren berberlerin akşam 20.00’dan sonra hizmet vermeyeceklerini söyledi.

Niğde merkezde bulunan 120 berber dükkanını imza toplayarak saat uygulaması başlatıldığını belirtti.

Yeni uygulamayla beraber artık Niğde’de berberler 1 Ocak’tan 1 Nisan’a kadar yaz saati olarak akşam 20.00’a kadar, 1 Nisan’dan Aralık sonuna kadar ise saat 21.30’a kadar hizmet verebilecek.

Berber esnaflarının ailesiyle, çocuklarıyla daha çok vakit geçirmelerini sağlayacaklarını altını çizen Başkan Bircan, ‘Erkek Kuaför meslektaşlarımızdan yoğun olarak bu talep geldi bize. Bizde yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte planladık ve taleplerini Ocak ayı itibariyle yerine getireceğiz. Amacımız artık bir erkek berberinin çalışma saatleri sabah 08.00’dan akşam 23.00’a kadar ayakta çalışıyor. Sosyal yaşam anlamında ve aileleri ile birlikte zaman geçiremiyorlardı. Bundan sonra berberlerimizi çocukları ile ailesi ile yani sosyal ortamlarda buluşturacağız. Zamanında misafirliğe gidip, zamanında misafir alabilecek. Ailesiyle bir çay bahçesine gidecek, çocuklarını elinden tutup parka, sinemaya götürebilecek. Zamanında yemeklerini yeyip zamanında duşlarını alabilecekler ve bunun gibi bir sürü neden var’ dedi.

Bircan, ‘İlk aşamalarda zor olabilir ama meslektaşlarımız müşterilerine duyurularını yapıyor, aşama aşama bu uygulamaya geçeceğiz. Müşterilerimizde bu uygulamaya destek vermelerini istiyorum. Berberimiz akşam evine erken gittiğinde gerekli ihtiyaçlarını karşıladığında sabah dükkanına daha dinç, daha mutlu geleceğini ve müşterisini daha güler yüzle karşılayacaklar’ diye konuştu.

120 berberle imza toplayarak ve toplantılar yaparak bu karara vardıklarını belirten Başkan Bircan, ‘Berberler bu uygulamaya uyar mı uymaz diye çok soru geliyor. Berber arkadaşlarımızdan imza topladık ve bundan sonra bir de toplantı yaptık. 120 üyemiz var, bunun zaten 15-20 kişisi üstatlarımız onlar zaten dükkanlarını erken kapatıyorlar. Birkaç arkadaşımız var onların gönlünü alarak bu uygulamaya uymalarını teşvik edeceğiz. Ben hiçbir meslektaşıma bırakın cezayı, onları uyarmayı bile düşünmeyiz. Çünkü beraber makas sallıyoruz, kendi geleceğimiz için çocuklarımız için bir karar aldık ve meslektaşlarıma güveniyorum’ şeklinde konuştu.