Niğde’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yılı coşkuyla kutlandı.

Kent Meydanı’nda gerçekleşen kutlamalar Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Garnizon Komutanı Ufuk Nayır ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç: “Vali Kılıç: “91 yıl önce yaşayan o eli öpülesi nesli hissetmemiz lazım. İdrak etmemiz lazım. Ekmeğini tuza banarak bayrak inmesin milletim ilelebet var olsun diye baş kaldıran o nesli yaşamak lazım. İliklerimizde ruhumuzda. O nesil mazlum milletlere esir milletlere ışık verecek bir mücadeleyi sergiledi. Bağımsızlıkta taviz vermeden. Bu bağımsızlığın üzerine muhteşem bir medeniyetin inşasına sebep olacak dünyanın tanıştığı en modern Türk halkının yaşam biçimine en fazla uygun olana cumhuriyeti ilan ettiler. Öyle sağlam kurguladılar ki 91 yıldır her an iyiye gidiyor. Dünyada kan döküldü. Ülkem barış içerisinde yaşadı. Dünyada ekonomik krizler oldu. Sefaletler oldu. Ekonomik çöküşler oldu. Biz hep daha zenginleştik. Bugün dünyanın 8. Büyük ekonomisiyiz. Avrupa birliğine aday güçlü bir ülkeyiz. Demokrasimiz birinci sınıf bir demokrasidir. Devletimiz demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olmasından kaynaklanan niteliklerini dalga dalga bir yağmurcasına üzerimize nimet olarak yağdırmaktadır. Devlet milletimizle bütünleşmiştir. Cumhuriyetimizin tam iradenin bize emrettiği bizden isteği muasır medeniyet seviyesinin yakalama ve onu geçmenin arifesindeyiz. Gazi Mustafa Kemale arkadaşlarına selam olsun şehitlerin gazilerin emin olsun yemin olsun muasır medeniyetini yakalayacağız ve geçeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okundu, taekwondo, Okçuluk ve step-aerobik gösteriler yapıldı.

Kutlamalar tören geçişiyle son buldu.