Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen, Kalkınma Bakanlığı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen "KOP Bölgesinde Tarımsal Eğitim ve Yayım İhtiyaç Analizi" Niğde Çalıştayı yapıldı.

Grand Otel’de düzenlenen çalıştaya Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Özdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı uzmanları ve Niğde’de faaliyet gösteren Tarım Danışmanları ve sektör paydaşları katıldı.

KOP idaresi tanıtım filminin sinevizyon gösterisi şeklinde sunumunun ardın yapılan açılış konuşmaların ardından çalıştay hakkında bilgilendirme ve grup oluşturma safhasına geçildi.

"Tarımsal Eğitim ve Yayım Çalışmalarının Temelleri" hakkında bilgi verilen Çalıştayda tarımsal eğitim ve yayım hizmetleri açısından Niğde’nin durumu, tarımsal eğitim ve yayım hizmetleri altyapısı nasıl güçlendirilebilir, tarımsal yayım hizmetlerinin başarısını arttırmak için neler yapılmalıdır konuları masaya yatırıldı.