Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Niğde’de düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törende Atatürk Anıtı’na Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve protokol üyeleri çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından saatlerin 09.05’i gösterdiğinde sirenler çaldı. Çok sayıda kişi saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı’ndan sonra program Niğde Kültür Merkezinde devam etti.

Kültür Merkezinde Hüdavent Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı anma programı büyük beğeni topladı.

Programda bir açılış konuşması yapan Hüdavent Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Recep Koçer: “10 Kasımlar, Karalar bağlayarak yas tutma günleri değil, Atatürk’ü ve onun kurduğu aydınlık Cumhuriyet’i daha iyi anlama ve anlatma günleri olarak kabul edilmelidir. Ne demişti Atatürk, ’benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’. O halde bugün ağıtlar yakıp yas tutmak yerine daha çok çalışıp onun bıraktığı devleti muasır devletler seviyesine çıkarmaya gayret etmeliyiz. Atatürk’ü ve ilkelerini daha doğru anlamalı ve gösterdiği hedefe daha emin adımlarla ilerlemeliyiz. Vefatının 76. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından şiirler okundu, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Programın sonunda ise “Atatürk Bize Ne Kazandırdı?” adlı gösteri sunuldu.

Törenlere, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Askerlik Şubesi Başkanı Albay Kadir Okyay, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.