Niğde’nin Ulukışla ilçesinde Gençlik Merkezi açılışı yapıldı.

Ulukışla Kaymakamlığı, Ulukışla Kervansarayı Koruma Derneği ve Ulukışla Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan “Tarihi Kervansarayda Gençlik Ateşi” adlı proje kapsamında kurulan Ulukışla Gençlik Merkezinin açılışına Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclisi Üyeleri, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ve Belediye Meclis Üyeleri, Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Ak Parti Ulukışla İlçe Başkanı ve Ulukışla Kervansarayı Koruma Derneği Başkanı Mehmet Erdoğan, Okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Açılışı gerçekleştiren Milletvekilleri Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Ulukışla için hayırlı olması dileklerinde bulundular ve Gençlik Merkezi gezdiler.

2014 yılı proje duyuruları çerçevesinde çıkarılan Niğde’deki iki projeden biri olan Tarihi Kervansarayda Gençlik Ateşi” adlı proje kapsamındaki Ulukışla Halk Eğitimi Merkezi eski binasında kurulan Ulukışla Gençlik Merkezinin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edildiği bildirildi. 14-24 yaş arasındaki tüm öğrencilerin okul saatleri dışındaki zamanlarını verimli geçirmelerine yönelik hazırlanan merkezde, fitnes center, bir adet Zenginleştirilmiş Kütüphane, internet bağlı dizüstü bilgisayarlar, bilardo masası ve masa tenisi gibi materyaller yanında satranç vb. zeka oyunları ve İngilizce kursu bulunuyor.