O HALDE HAZIRLANIN EY GENÇLER! 



-Şartlar ne olursa olsun ezanı duyduğunuz zaman namaza kalkın. 
-Kur'an'ı Kerim'i okuyun, inceleyin veya dinleyin. Azıcık zamanınızı bile yararsız işlere ayırmayın.
-Dilinizi düzgün konuşmaya çalışın. Çünkü bu Müslüman olmanın belirtisidir. Arapça’yı öğrenin, çünkü Kur'an en güzel şekilde Arapça ile anlaşılır.
-Hiç bir konuda aşırı tartışmayın. Zira gösteriş hiç bir zaman yarar sağlamaz.
-Fazlaca gülmeyin. Çünkü Allah'a bağlı olan gönül, sakin ve vakarlı olur.
-Maskaralık yapmayın. Çünkü mücahid bir millet, ciddiyetten başka bir şey tanımaz.
-Dinleyicinin işiteceğinden fazla sesinizi yükseltmeyin. Çünkü bu bencillik ve eziyet vermektir.
-Kişileri çekiştirmek ve tavırları küçümsemekten sakının. Hayırdan başka bir şey konuşmayın.
-Karşılaştığınız kardeşlerinizle sizden istemese bile tanışmaya bakın.
-Görevler vakitlerden fazladır. Vakitten yararlanmak için başkasına yardımınızı esirgemeyin. Yapacak bir göreviniz varsa onu en kısa yoldan en güzel şekilde bitirmeye çalışın.
-Her hususta temizliğe önem verin. Evinizde, elbiselerinizde, vücudunuzda, iş yerinizde. Çünkü bu din, temizlik üzerine kurulmuştur.
-Ahdinize, sözünüze ve vadinize vefa gösterin. Şartlar ne olursa olsun bunlara muhalefet etmeyin.
-Okuma ve yazmanızı sağlamlaştırın. Müslümanların gazete ve dergilerini çokça mütalaa edin. Küçük de olsa kendinize ait bir kütüphaneniz olsun. İhtisas sahibi iseniz branşınızda derinleşin.
-Hükümet vazifelerine düşkün olmayın ve onları rızkın en dar kapısı olarak bilin. Ama size verildiği zaman da reddetmeyin. Davanın vecibeleri ile tamamen çatışmadığı müddetçe bu vazifelerden ayrılmayın.
- Malınızın bir kısmı ile davaya katılın, üzerinize farz olan zekâtı ümmete verin. Geliriniz ne kadar az olursa olsun, ondan fakir ve yoksullara bir hak ayırın.
-Az da olsa malınızın bir kısmını beklenmedik hadiseler için ayırın ve katiyen lüks eşyaya kapılmayın.
-Durmadan tevbe ve istiğfar edin. Uyumadan evvel birkaç dakikanızı nefsinizi muhasebeye ayırın. Şüpheli şeylerden kaçının ki harama düşmeyesiniz.
-Eğlence yerlerine yaklaşmak şöyle dursun, onlara karşı bir savaşa girişmelisiniz. Bütün konfor ve rehavet görüntülerinden uzaklaşın.
-Her yerde davanızı yaymaya çalışın. Nefsinizle şiddetli bir şekilde mücadele edin ki, onun yularını ele alasınız; gözünüzü haramdan ayırın, duygularınıza hâkim olun.
-Sürekli ümmetle ruhen ve amelen bağlantılı olun ve kendinizi daima kışlasında emir bekleyen bir asker gibi kabul edin.

İşte tahayyül edilen gençlik çizgisi budur! Ne eksiktir ne fazla.
Biz ‘Asım’ın Neslinden’ ümit varız. İman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli; vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan bir gençliğin yeniden yanımıza, yöremize ve içimize taa içimize güneş gibi doğacağından hiç şüphemiz yok, kimsenin de şüphesi olmasın biiznillah. Onun için bize rahatlık yok, bize kolay iş yok, bize sorumsuzluk yok bize durgunluk bize yorgunluk yok. Çünkü yarınlar yorgun olanların değil, rahatından vazgeçenlerin olacaktır. Ve hatırıma son olarak Erbakan Hocanın “Her bahar bir çiçekle başlar” sözleri geliyor. Hepimiz bu baharı başlatmak için gelin çabalayalım, koşturalım. Sonra dönüp ardımıza şöyle diyelim; ‘Ülkemden hatırıma hep sefiller geliyor. Bin yüzlü Ebrehe' ler, kara filler geliyor. Şimdi devran değişti; ebâbiller geliyor.’ Her şey bundan ibaret; ebrehe olmak kolay, hazanı getirmek kolay. Ebabil olmak, baharı yaşatmak zor.  Yazımı, ahlak ve fazilet sahibi bir neslin inşası için ruhunu, aklını ve yüreğini ortaya koyup kıyamda bekleyen soylu dava sahibi gençlere selam ederek sonlandırıyorum.