Bazı söylemler vardır ki hani tam da şüyuu vukuundan beter denilen o eski deyişe karşılık gelen yanıyla zihinlerde yer eder hep. Yani bir şeyin konuşulması, dedi kodusunun yapılması onun gerçekleşmiş olmasından daha kötüdür. Tam tersi bazı sloganlar da vardır ki sehli mümteni ayarında olup her duyanın keşke bunu ilk söyleyen ben olsaydım dedirtecek cinstendir. O sene bu sene repliği işte tam bu cinsten bir söylemdir.

İlk defa İspanya la Liga takımlarından Sevilla’nın taraftarlarınca 2014 yılında Portekiz’in Benfica takımı ile oynadıkları Avrupa ligi şampiyonluğu final maçı öncesi söylendiği saptanan ama zamanla Türkiye dâhil birçok takım taraftarının sahiplendiği o klişe sözü bir kez de biz zikredelim istedim. Evet, o sene bu sene... Bu beylik söz şimdilerde Karaman Futbol Kulübü için söylenecek en güzel sözlerden birisi olsa gerek.

Renklerine âşık oldukları takımlarının bir kupa kaldırabilmesi adına dillendirilen bu dua niyetine sözü, birçok şehir ve kulüp taraftarı gibi Karaman seyircisi de 2022-2023 sezonda kendi kulüpleri için söyleseler yeridir artık. Çünkü Karaman Karaman olalı ilk kez böylesi bir taltife bu denli yaklaştı diyebilirim. Karaman Futbol Kulübü eksiğine fazlasına bakılmaksızın mantalite olarak futbol camiasında at koşturan bir kulüpte olması gereken bütün niteliklere haiz bir takım hüviyetine kavuşmuştur artık.

Takımı başlı başına bir şehir takımı olabilmesi adına farklı bir havaya büründüren Mehmet Ali ve Süleyman Han Başkanların ektikleri tohumlar çoktan yeşermeye başladı bile. Revizyona soktukları tesislerinden formasına, idari menajerinden takım otobüsüne; dahası hocasından futbolcusuna varana dek her geçen gün daha da kurumsallaşan kulüp, belirlenen hedefe varabilmek adına edim adımlarla ilerlemekte.

Kamp Deyip Geçmeyin

Kulüp tarihinde belki de ilk kez profesyonel bir kamp süreci yaşandı. Daha önceki dönemlerde de il dışında kamp yapılmışsa da böylesi bir hazırlık sürecinin yaşanmadığını biliyorum. Burdur’da son derece nezih ve ferah Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleştirilen 2. etap kampı, inşallah oteli kullanan diğer takımların yaşadığı başarıya vesile olsun dilerim.  Çünkü Süper Lig’in gözde ekiplerinden Medipol Başakşehir ve yine Süper Ligin başarılı takımlarından Fraport Tav Antalyaspor takımlarının aynı yerde kamp çalışmaları biter bitmez otelde yerini alan Karaman Futbol Kulübü iki haftayı aşkın bir süre burada çalışmış oldu.  

Futbol takımları için olmazsa olmaz olan hazırlık kampları sezon öncesi her teknik adamın gelecek planlaması için son derece elzemdir. Çünkü sezon başlamadan önce yapılan transferlerin takıma uyumunu, oynatacağı oyunun ne olması gerektiğini ve taktiksel anlamda stratejilerinin ne olacağı gibi birçok ders bu kamplarda şekillenir. Karaman Futbol Kulübü için güzel yanı neredeyse tüm transferlerin bu kampa yetişmiş olmasıdır ki bunun anlamı lige daha sağlıklı bir başlangıç yapılacak demektir. İnanıyorum ki iyi bir uyum süreci yakalayan takımın formu kalan sürede en üst seviyede olacaktır.

Büyük Kaptan Takımı Buraya Getir

Tribünlerdeki ambiyansın en güzel yansımalarından birisi kuşkusuz tezahüratlardır. Ebetteki en ön sırada yerini alan bir amigonun yönlendirmesi ile şekillenen bu sesli güzellemeler şüphesiz futbolcuları ve teknik heyeti için en az gol sevinci kadar mutlu etmektedir. 4 Eylül Pazar günü statta yerini alacak olan ateşli taraftar grubunun inanıyorum ki sezon sonuna kadar heyecanı üst seviyede olacak. Çünkü bu yıl futbol resitali verecek olan kaptan Akın Akman tribünlerden gelecek olan “Büyük Kaptan Takımı Buraya Getir” tezahüratına yanıt verdiği andan itibaren başlayacak olan coşku Nisan 2023’e kadar aynı tempoda sürecek.

Netice itibari ile bu yola baş koymuş Mehmet Ali han ve Süleyman Han kardeşlerin kurduğu yeni takım, dileriz ki kazasız belasız sezonu en güzel şekilde tamamlasın. İnanıyorum ki futbol zekâsı üst seviyede olan Zafer Hızarcı hocayla birlikte çok güzel bir takım seyredeceğiz. Başta kaptan Akın olmak üzere tüm takıma başarılar dileyerek sözü aynı yere getirmek istiyorum. Karaman, ey Karaman! Siz siz olun geçmişi unutun ve 4 Eylül Pazar günü Kemal Kaynaş Stadyumunda erkenden yerinizi alın. Çünkü “O sene bu sene.” Demedi demeyin.