Sizce hangisi?

İkisi arasında bir seçim yapmak zorunda mıyız? Elimizdekilerle mutlu olabiliriz. Bu mümkün. Peki neden daha fazlası olmasın?

İnsan hep daha fazlasını istemiştir. Daha fazla para, kariyer, yemek, eşya, arkadaş…

Bu kadar insanın hep daha fazlasını istemesinin nedeni ne olabilir? Onay ihtiyacı, beğenilme arzusu, merak, hırs, kendini gerçekleştirme…

Olanla yetinmek; pasif olmak, merakın olmaması, mutlu olmamak ya da yalnızca kabullenip beklemek değildir. İnsan daha fazlası oldukça mutlu olacağını düşünür ancak daha fazlası oldukça daha da fazlasını talep etmeye başlar. Onu elde eder ve onun da fazlasını elde edince mutlu olacağını düşünür.

Yalnızca olanla yetinmek ya da hep daha fazlasını istemek bizi biz yapmıyor. Sahip olduklarımız, beklentilerimiz, arzularımız hepsiyle birlikte bir bütün oluyoruz.

Daha fazlası ve daha iyisini talep etme nedeniniz hırs ve açgözlülükle değil kendini gerçekleştirme yolunda ilerlerken ortaya çıkan bir durumsa bu noktada yaşamınızda denge sağlanabilir.

Yalnızca birini seçmek zorunda değiliz. Yani hem olanla yetinip hem de daha fazlasını isteyebilirsiniz. Daha fazlasını isteme noktasında buna etken olan şey de çok önemli bir yere sahip.

Şu an içinde bulunduğunuz durumdan keyif almadan yalnızca isteklerinize odaklandığınızda süreç böyle devam edecek ve hep daha fazlasını arzu edeceksiniz. Ancak var olanlarla yetinip, şükran duyarak ve amaçlarınız doğrultusunda daha fazlasını isteyerek kendinizi gerçekleştirme yolunda ilerlediğinizde bir denge sağlanmış olacak. Bu dengeyle birlikte mutluluk düzeyinizin arttığını fark edebilirsiniz.

 İyi haftalar diliyorum.