Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, 2015 yılı ’Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS)’ başvurularının 14 Kasım itibari ile başladığını söyledi.

Tarımsal desteklemelerin, izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanması doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi, çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bir sistem olan Çiftçi Kayıt Sistemi’nin 2015 yılı başvuruları 14 Kasım itibari ile başladı. Çiftçilerin tarımsal desteklemelerden yararlanabilmesi için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmaları gerekiyor. 2015 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’nin son kayıt tarihi ise 31 Aralık 2014 olarak belirlendi.

Çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini ifade eden Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlar 14 Kasım itibari ile başlamıştır. Son tarih 31 Aralık 2014 tarihidir. Neden 1 yıl erkenden kayıt yaptırılıyor. Erken kayıtın sebebi, Tarım Bakanlığı’nın kurduğu sistem ve alan bazlı gelir desteğinin alt yapısı oluşturulduğu için şimdiden 2015 yılının kayıtları yaptırılıyor. Üreticilerimiz kayıtlarının yaptırmayı ihmal etmesinler, destekleme konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Ayrıca ÇKS ilk olarak Ziraat Odasında başlamaktadır, üreticilerimizde bunu bilerek hareket etsinler" dedi.