Ordu’nun Ünye ilçesinde “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı” ve “Ünye’den Dünya’ya Medya Açılımı” projelerinin açılış resepsiyonu gerçekleştirildi.

Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu(TİMEF) tarafından uygulanacak “Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı” ile ÜNTV tarafından gerçekleştirilecek “Ünye’den Dünya’ya Medya Açılımı” projelerinin açılış resepsiyonu Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilirken, proje kapsamında ayrıca “Medyada Yeni İletişim Teknolojileri” konulu seminer de düzenlendi.

Projelerin açılış törenini, yerel ve bölgesel olmak üzere 10’dan fazla televizyon canlı olarak yayınlarken, resepsiyonuna Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Başdanışmanı Yavuz Selim Kıran, TOBB Ekonomi Üniversitesi Rektör Danışmanı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu İletişim İhtisas Komitesi Başkan Vekili Hilmi Bengi, Belçika Twist Proje Yöneticisi Héloise Devaux ve Belçika Awex Ticaret ve Yatırım Danışmanı Eric Blétard, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile Türkiye’nin dört bir yanından Ünye’ye gelen 70’in üzerinde televizyon ve gazetenin genel yayın yönetmeni ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış resepsiyonunda konuşan TİMEF Genel Başkanı ve ÜNTV Genel Yayın Yönetmeni Şakir Gürel, “Ünye’de buluşmamızın iki temel nedeni var. Bunlardan birincisi açılışını gerçekleştireceğimiz ‘Ünye’den Dünya’ya AB İle Medya Açılımı’ Proje merkezinin Ünye olması. İkincisi ‘Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı’ projesini yürüten Tüm İletişim ve Medya Federasyonu’nun (TİMEF) kurucularından birinin Ünye’de, Ordu - Ünye İletişim Derneği olması. Ünye’de buluşuyor olmamızın en az ilk iki temel nedeni kadar önemli olan diğer bir nedeni ise Ünye Belediyesi başta olmak üzere Ünye Kaymakamlığı’nın, özel ve kamu kurumları ile ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının bu organizasyona ve Anadolu medyasına ev sahipliği yapmak istemeleri” dedi.

Yerel ve bölgesel televizyon kanalları ile gazeteciler cemiyeti başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’nun birçok alanda Türkiye’nin ilk sırasında yer aldığını söyledi. Başkan Yılmaz, “Öncelikle böyle değerli bir organizasyonun ilimizde ve ilçemizde olmasından dolayı bunun mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Ünye bu anlamda simge olmuş bir ilçedir. Ordu çoğu alanda örneğin kivi üretimi, bal üretimi, en uzun tünelin olduğu, 60 km tünel uzunluğu olan, 2015 de açılacak havalimanı ile Türkiye’de 1 numara olmuş bir ildir. 1964 yılından itibaren Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu perdelerini darbe dönemlerinde dahi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kapatmayan tek ildir. Bu projenin de bir an önce Türkiye’deki yerel medyanın Avrupa Birliği sürecine bakışı hem de eş değer meslek kuruluşlarının bir süreç başlatacağına inanıyorum. Muhtemelen Şakir Bey bu projeyi hayata geçirmemiş olsaydı Türkiye de bu projeyi hayata geçirmek pek mümkün olmayacaktı. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyor, projenin ilimiz ve ülkemiz adına verimli olacağına inanıyorum” diye konuştu.