Altınordu Belediyesi ile Medicalpak Ordu Hastanesi ‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ olması nedeniyle ‘Diyabet’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda gerçekleşen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Medicalpark Ordu Hastanesi Genel Müdürü Murat Kalafat ve vatandaşlar katıldı. Konferans öncesinde bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye olarak sosyal projelere her zaman önem verdiklerini söyledi. “Yerel yönetimler sadece yol, temizlik ve bir düzen sağlamakla görevli değildir" diyen Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Altınordu Belediyesi olarak mümkün olduğunca sağlık, turizm ve sportif faaliyetler gibi sosyal projelere katkı sunmaya devam eden bir yerel yönetim anlayışımız var. Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak halkı bilinçlendirme ve yönlendirme ile alakalı çalışmalara katkı sunmak gerekiyor. İş birliği içerisinde geleceğe kendimizi daha iyi hazırlamanın çalışmalarını sürdürmemiz gerekiyor. Biz sosyal sorumluluk gereği bu tür programlar düzenliyoruz. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve salona teşrif edenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Tekintaş’ın konuşmasının ardından İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Sağlam, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Gülce Taştemel ve Diyabet Hemşiresi Hande Sağra "Diyabet" hastalığı ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.