Altınordu Belediyesi’nin 72 mahalleye 72 km beton yol projesinin yapım ihalesinin sözleşmesi imzalandı.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde (OKSM) gerçekleşen imza törenine Eski Başbakan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GELECEK YIL BİTECEK

Burada bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, proje maliyetinin 20 milyon lira olduğunu söyledi. Gelecek yıl Temmuz ayı sonuna kadar 72 km beton yolu yapmış olacaklarını belirten Başkan Tekintaş, “Ayrıca 3 yıllık sürede bitirmek üzere 11 Ocak 2015 itibari ile 120 kilometre sıcak asfalt kaplama ve 30 bin metrekare baskı beton kaldırım ihalesine çıkacağız. Yine aynı süre içerisinde yağmur suyu kanalları ile ilgili çalışmayı Büyükşehir Belediyemiz ve OSKİ ile birlikte 2015, 2016 ve 2017’ye kadar 130 kilometrelik özellikle yağmur suyu kanalı gerçekleştirmiş olacağız. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte şehrin altını tamamen yenilemiş olacağız Altınordu ilçemizde yolu problem olmaktan çıkartacağız. Bu şehri birlikte yönetmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

YILMAZ: "2016 YILINA KADAR ALT YAPIYI DÜZELTECEĞİZ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da yaptığı konuşmada ulaşıma büyük önem verdiklerini söyledi. Ordu ili açısından ulaşımın büyük önem taşıdığını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: “Nisan ayından itibaren Ordu’nun şehir merkezi, mahalleleri bağlantı yolları, gurup yollarının tamamı, mahallelerin ilçe bağlantı yollarının tamamını 2 yıllık süre içerisinde sıcak asfalt ile kaplama sözümüzü yerine getireceğiz. 752 km biz yapıyoruz, 250 km’de Büyükşehir Belediyesi kendi imkanlarıyla yapıyor ve toplamda 1000 km sıcak asfalt yol yapıyoruz. Yani Ordu’dan Edirne’ye kadar sıcak asfalt yapmış oluyorsunuz. 2016 yılı sonuna kadar Altınordu şehir merkezinde asfaltlama işini ‘Alt Yapı Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) tüm alt yapı çalışmalarının bitti’ diye rapor ettiği yerlerde ilçe belediyemiz ile birlikte asfaltlama gerçekleştireceğiz. 2016 yılına kadar geçecek süre içerisinde alt yapı tadilat ve tamirat yapacağız. Bu önemli projelere imza sürece katkı veren bütün hemşerilerimize tekrar teşekkür ederken müteahhit firmalara kazasız belasız geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 72 km’lik beton yol ihalesini alan 4 firmayla protokolleri imzaladı.