Ordu’da "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında gerçekleştirilen arıcılık kursunda başarılı olan 19 arıcı sertifikasını aldı.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Altınordu İlçe Müdürü Gürsel Günay, Halk Eğitim Müdürü Zeki Özkan, Altınordu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hayriye Tut, Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

KURSLAR GENÇ ÜRETİCİLERE YÖNELİK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ziraat Odaları Birliği ve İş Kurumu arasında hazırlanan ’Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’ projesi kapsamında 80 saatlik arıcılık kursu verildi. Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme projesine uygun olarak hazırlanan kursa 40 yaşın altında olan 29 kursiyer müracaat etti. Düzenlenen teorik ve pratik kursların ardından 19 üretici kursu başarı ile bitirerek sertifika almaya hak kazandı. Proje ile birlikte genç nüfus tarıma kazandırılarak daha bilinçli üretim hedefine geçilmiş oldu.

YILMAZ: "ORDU DENİLDİĞİNDE AKLA İLK GELEN FINDIK VE ARICILIK"

Sertifika töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, genç nüfusu tarıma çekmek için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Genç nüfusun bilinçli üreticiler konumuna getirerek göçün önüne geçmek istediklerini belirten Yılmaz, arıcılıkta daha da ileri seviyeye gelmek istediklerini vurguladı. Ordu denildiğinde akla ilk gelen şeylerin başında fındık ve arıcılık olduğuna dikkat çeken Yılmaz, daha bilinçli aracılar yetiştirmek için kurs eğitimlerine ağırlık verdiklerini aktardı.

Düzenlenen program, protokolün kursları başarı ile bitiren üreticilere sertifika vermesinin ardından sona erdi.