Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Uzman Nuriye Kadıoğlu, Ordu Üniversitesi Rektörü (ODÜ) Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret ettiler.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Zeki Bostan ve ODÜ’de eğitim gören 5 Azerbaycan uyruklu öğrencinin de katıldığı görüşmede Rektör Yarılgaç, Doç. Dr. Nesibova ve Uzman Kadıoğlu’na ODÜ’nün yapılanması, akademik ve fiziki gelişimi konularında bilgiler verdi.

Bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlerken, stratejik hedeflerin gerçekleşmesinin uluslararası işbirliklerinden ve yabancı uyruklu öğrenci sayısının artmasından geçtiğini belirten ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yarılgaç, “Geçtiğimiz yıl başlatmış olduğumuz yabancı uyruklu öğrenci alımına yoğun bir ilgi gerçekleşirken, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi ve Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi programlarında toplamda 10 adet Azerbaycanlı öğrencinin bulunması bizleri memnun etmektedir. Yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen gün arttığı üniversitemizde öğrenciler gönül rahatlığıyla eğitimlerini sürdürmektedir. Ve onların sorunlarıyla ilgilenip yaşadıkları problemlere çözüm üretmek bizim görevimizdir. Ülke olarak ticaret, ekonomi ve kültürel konularda birçok ortak protokollerin ve anlaşmaların gerçekleştiği Azerbaycan ile Türkiye arasında, eğitim ve bilimsel alanlarda yapılan işbirlikleri ve öğrenci değişimlerinin bizim için önemli olduğunu ayrıca belirtmek isterim" diye konuştu.

Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören Azeri öğrencilerin yaşadıkları sorunların çözümüne ilişkin yürütülen proje kapsamında gerçekleşen ziyarette Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, başta Azerbaycan uyruklu öğrenciler olmak üzere Ordu Üniversitesi’ndeki tüm öğrenci sorunlarının çözümlerinde göstermiş oldukları ilgiden dolayı Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a teşekkürlerini iletti. Nesibova, Rektör Yarılgaç’a Azerbaycan yazılı yöresel el dokuma halı minyatürü hediye etti. Rektör Prof. Dr. Yarılgaç ise ziyaretin anısına ODÜ logosunun bulunduğu plaketi Doç. Dr. Nesibova’ya takdim etti.