Muay Thai 4. Çocuklar Balkan Şampiyonası’nda birinci olan Nursena Elvan Çamyar, Ünye Halk Eğitim Merkezi tarafından ödüllendirildi.

Türkiye’nin en genç milli sporcusu olan Ünyeli Nursena Elvan Çamyar, 12-14 Aralık İstanbul Esenler’de yapılan 4. Çocuklar Balkan Şampiyonası minik bayanlar muay thai wai kru kategorisinde Balkan Şampiyonu oldu. Minik sporcunun yeni hedefi ise Dünya Şampiyonu olmak.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Muay Thai Kursuna katılan ve Türkiye’nin en küçük sporcusu olan Nursena Elvan Çamyar, Balkan Şampiyonası muay thai wai kru kategorisinde finalde Azeri rakibini yenerek birinci oldu. 8 ülkeden 120 sporcunun katıldığı yarışmada birincilikle dönen Nursena Elvan Çamyar’a, Ünye Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından hediye verildi.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, minik sporcunun açmış olduklara Muay Thai Kursuna katıldığını ifade ederek, dünya şampiyonasında da yeni başarılar elde etmesi konusunda başarılar diledi. Erdoğan, “12-14 Aralık İstanbul Esenler’de yapılan 4. Çocuklar Balkan Şampiyonası minik bayanlar muay thai kategorisinde finalde Azeri rakibini yenerek Balkan şampiyonu olan Nursena Elvan Çamyar kızımızı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Halk eğitimin açtığı Muay Thai Kursuna devam ediyor. Bu kurs 3 yıldır devam ediyor. Bu kızımız Türkiye’nin en küçük milli sporcusu olup kedisini de Türkiye’nin en genç antrenörü çalışmaktadır. Bundan sonraki hedef dünya şampiyonasıdır. Kendisine güç kuvvet başarılar dikiyorum. İnşallah dünya şampiyonu olur” dedi.