Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yönetici kadrosunun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden getirilmesine yönelik tepkilere anlam veremediğini belirterek, “Bu tür görüşleri yakışık bulmuyorum” dedi.

Enver Yılmaz, uydudan yayın yapan bir TV kanalında katıldığı programda soruları cevaplandırdı. Büyükşehir Belediyesi’nin yönetici kadrosunun Kocaeli’den getirildiği şeklindeki iddiaları cevaplandıran Yılmaz, "Eğer bu görüşlere bakarsak ben de İstanbul’dan geldim. Buna ne diyeceğiz?” dedi.

Kocaeli’den sadece OSKİ Genel Müdürü, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcılarını getirdiğini belirten Yılmaz, bu kişilerin Ordulu olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, “Bunlar benim yıllardır tanıdığım arkadaşlarım. Sayıya baktığımız da Kocaeli’den değil İstanbul’dan daha fazla eleman getirmişiz. Genel Sekreter Yardımcımız Kocaeli’den geldi ama Ordulu bir arkadaşımız. OSKİ Genel Müdürümüz Kocaeli’den geldi ama Ordulu bir arkadaşımız. Sonuçta biz Kocaeli’den Hakkariliyi, Mardinliyi, Adanalıyı getirmemişiz Kocaeli’nde yetişmiş Ordulu bürokrat getirmişiz. Nitekim Genel Sekreterimiz Kocaeli’den gelmedi, Bilim Sanayi Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan geldi. Ben de ona bakarsanız İstanbul’dan geldim. Seçim döneminde çok denildi Enver Yımaz Ordulu değil, İstanbul Milletvekili diye ama milletimizin hiçbirisi buna teveccüh göstermedi” diye konuştu.

“BİZ TOPLAMA BİR BELEDİYEYİZ”

Söz konusu arkadaşların çalışmalarından memnun olduğunu da dile getiren Yılmaz, “Ben yapılan işe bakarım. Ben ikisinden de getirdiğim bütün arkadaşlardan da memnunum ve ayrıca getirip memnun olmadığım arkadaşımızı görevden alıyorum. Kim bizim performansımıza ayak uydurursa devam eder. Biz kurumsal olarak çalışanlarımızla ayda bir kurumsal kimliğe ilişkin toplantılar ve seminerler yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nde tüm çalışanları tanıyan bir tek kişi var o da Enver Yılmaz, dolayısıyla kaynaşma olması lazım. Toplama bir belediyeyiz biz, sonuçta geldiğimizde masa üstünde hazır bir belediye bulmadık. Bizi eleştiren arkadaşlar hiç taş üstüne taş koymuşlar mı hayır. Bu arkadaşlar konuşmayı sanat haline getirmiş konuşuyorlar” şeklinde konuştu.