Ordu Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele kapsamında araç parkına 3 adet kar bıçaklı tuz sericili damperli kamyonu araç filosuna kattı.

Ordu il genelinde 19 ilçede karla mücadeleyi yürütecek tek sorumlu kurum olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu konuda araç filosunu zenginleştirdi. Bu kapsamda 285 araç ve iş makinesine ek olarak 1 milyon 100 bin lira değerinde 3 adet kar bıçaklı tuz sericili damperli kamyonu araç filosuna dahil eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, tüm ekipman ve personeli hava tahmin raporlarına istinaden hazır bulunduracak.

3 adet yeni aracın makine parkına katılması sebebiyle düzenlenen törende konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, karla mücadele planlamalarını en ince detayına kadar hazırladıklarını belirtti. Yılmaz, “Karla mücadele yürütmek için 19 ilçede 86 bölgede tahsis edilen ekipler her an bekliyor. Karla mücadele çalışmalarını yürütmesi için 285 araç ve iş makinesi kullanılacak. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaların yürütüleceği tek merkez oluşturulacak. Bütün talep ve şikayetler bu merkezde toplanacak. Ana arterlerin 24 saat ara arterlerin ise 72 saat içerisinde açılmasını planlıyoruz” dedi.

Özellikle acil konulara da hazırlıklı olduklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Öncelikli olarak 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezinden gelen acil hasta bildirimleri, muhtarlıklardan ve diğer kamu kurumlarından gelen cenaze nakil bildirimleri ile hastane, okul, kamu binaları ulaşım güzergahları ile ana ulaşım arterleri açılacak olup, ana arterlerin tamamlanmasına müteakip ara arterler açılacaktır” diye konuştu.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından araç parkında bulunan karla mücadele araçları tahsis edildikleri bölgeye hareket ettiler. Ordu Büyükşehir Belediyesi araç parkında düzenlenen törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu Büyükşehir Daire Başkanları ve şube müdürleri katıldı.