Ordu’nun Kabadüz ilçesinde Kaymakamlık ve Belediyenin ortak yürüttükleri proje kapsamında çam kozalaklarının süs eşyasına dönüştürerek ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Kabadüz Kaymakamı Zafer Özçelik ve Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Kabadüz Halk Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Kabadüz Halk Eğitim Müdürlüğü’nde çam kozalaklarından yapılan süs eşyalarını inceleyen Kaymakam Zafer Özçelik ve Belediye Başkanı Yener Kaya, ağaç diplerinde çürümeye terk edilen çam kozalaklarının işlenerek ekonomiye kazandırılacağını belirttiler.

Çam kozalaklarından bir birinden değişik süs eşyalarının yapılabildiğini belirten Kaymakam Zafer Özçelik, “Kabadüz Halk Eğitim Merkezimizde açacağımız kurs ile çam kozalaklarının vatandaşlarımızın ekonomisine ek gelir sağlamasını istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalar kapsamında İlçe Halk Eğitim Müdür Yardımcımız Burcu Kıratlı Baştuğ bir birinden farklı örnek çalışmaları bizlere hazırladı” dedi.

Kısa süre içerisinde kursun açılacağını ifade eden Özçelik, “Heyecanlı istekli kişilerle kurs açıldığında birbirinden güzel süs eşyalarının ortaya çıkacağına inanıyoruz. Üretime başladıktan sonra ise belediyemizle birlikte oluşturacağımız satış noktalarında ürünlerin satışı yapılarak, vatandaşlarımıza çam kozalakları ek gelir kapısı olacak” diye konuştu.

"ENGELLİ VATANDAŞLARA GELİR KAPISI OLACAK"

Süs eşyasına dönüşen çam kozalaklarının herkesin beğenisini toplayacağının altını çizen Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da, ilçe tanıtımına önemli derecede katkı sağlayacağını söyledi. Kaymakamlık ve Belediye olarak ortak hareket ettiklerini aktaran Başkan Kaya, “Özellikle engelli vatandaşlarımızın çam kozalaklarını süs eşyasına dönüştürdüğünde kendileri için kazanç kapısı olacağını düşünüyorum. Üretime başlanıldıktan sonra belirlediğimiz satış noktalarında üretilen süs eşyalarının satışının yanı sıra fuarlarda hem tanıtım hem de satışı yapılacak” dedi.

ÖĞRETMENİN ÇOCUKLUK HOBİSİ

Çam kozalaklarını süs eşyasına dönüştüren İlçe Halk Eğitim Müdür Yardımcımız Burcu Kıratlı Baştuğ, çocukluk hobisinin vatandaşlara gelir kapısı olacağı için çok mutlu olduğunu belirtti.