Ordu’nun Ünye ilçesinde Canik Ünye Gazeteciler Derneği kuruldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, derneğin Ünye ve hinterlandında gazetecilik mesleğini ve gazetecileri temsil ettiğini belirterek, gazeteciliğe yeni bir soluk getirmek istediklerini söyledi. Öztürk, “Gazeteciliğin Ünye’de hak ettiği saygınlığı, alakayı ve itibarı görmesi için çalışacağız. En büyük amacımız parçalamak ve bölmek değil, birleştirici ve bütünleştirici olmaktır. Haber alma ve kamuoyunu bilgilendirme hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesinin yolunu açmak, basın, yayın, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık mesleğinde çalışanların ve onların bağlı bulundukları kurumların hak ve menfaatlerini koruyarak geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Öztürk, dernek tüzüğünün Avrupa normlarına uygun kriterlerden oluştuğunu, hazırlanan tüzükle derneğin Avrupa Birliği’ne entegrasyonunun daha kolay ve hızlı olacağını vurguladı.

Canik Ünye Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyeleri Ali Öztürk başkanlığında Hakan Korkmaz, Hasan Tanrıver, Nuh Bulat, Cihan Çakır, Ulvi Gündoğdu, Ahmet Bölükbaş’tan oluşuyor.