Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ünye İlçe Teşkilatı, Erenyurt’ta yabancı ortaklı özel bir firma tarafından siyanürle altın ayrıştırılması için başlatılan çalışmalara tepki gösteren ve direniş çadırı kuran vatandaşları ziyaret ederek destek verdi.

Ünye-Fatsa sınırında 100 dönümlük orman arazisinde kurulmakta olan siyanürle altın ayrıştırma işletmesine karşı gösterilen direnişe destek vermek amacıyla CHP Ünye İlçe Teşkilatı, kurulan direniş çadırını ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı, “Bugün burada doğamızın katledilişine şahit olduk. Ünye Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradaki maden ocağının çalışmaması ve açılmaması konusunda direnen köydeki vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu göstermek için geldik” dedi.

Bölge halkından İsmet Atar, “Biz sadece maden çıkacağını biliyorduk, siyanürü 3 ay önce duyduk yani siyanürden haberimiz yoktu. Bura da Bahçeler köyü dediğimiz yerin halkı ses çıkartmayınca buraya şirket geldi. Bu sadece Ünye ve Fatsa’nın değil, Terme’nin de Ordu’nun da Kumru’nun da Korgan’ın da sorunu. Bu sorunu devletin halkımıza anlatması lazım” diye konuştu.

Metin Karaman ise, “Biz burada direniş çadırı kurduk. Sayımız gün geçtikçe artıyor. Ordu, Fatsa ve Ünye’den herkesi buraya çağırıp bunları buradan kovmalıyız, direnmeliyiz. Bunu hep beraber başaracağız. Bunlara burada maden işletmeciliği yaptırmayacağız” şeklinde konuştu.