Cumhuriyetin 91. yılı Ünye’de coşku ile kutlandı. Karaman’da kömür madeninde mahsur kalan 18 madenci nedeniyle eğlence bölümleri iptal edilen kutlamalarda, cumhuriyetin ilk yıllarını anımsatan efeleri, tulumbacıları, köylüsü, kentlisi, kabadayısı ile kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü.

Cumhuriyetin 91. yılı kutlamaları Ordu’nun Ünye ilçesinde oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlamaların eğlence bölümü Karaman’da kömür madeni mahsur kalan 18 madenci nedeniyle iptal edilirken, kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, "Büyük milletimizin tarihindeki en parlak başarılardan biri olan cumhuriyetimizin 91. yılını büyük gurur ve mutlulukla kutluyoruz” dedi.

Öğrencilerin halk oyunları gösterileri ile devam eden kutlamalarda, aralarında engellilerin de bulunduğu zeybek ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Kutlamaların en ihtişamlı bölümü ise kortej yürüyüşü oldu. Cumhuriyetin ilk yıllarını hatırlatır türden renkli gösterilerle gerçekleşen kortej yürüyüşünde, Off Road Kulübü araçları, motorcular, avcılar ve arıcıların yanı sıra dönemin itfaiye teşkilatı olan tulumbacılar kıyafetleri ve taşıdıkları tulumba ile izleyenlere özel anlar yaşattı. Kortejde tulumbacıların ardında yer alan kabadayılar attıkları naralarla dikkat çektiler.