Ordu’nun Fatsa ilçesinde, Diyanet-Sen Fatsa Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

Fatsa Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen olağan kurula, Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Hacıbey Özkan, Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, Ordu Memur-Sen İl başkanı Gökşin Şenol, Diyanet-Sen 2 nolu Şube Başkanı Yakup Demirbaş ve sendika üyeleri katıldı.

4. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Recai Özkan, 315 üyenin tam oylarını alarak yeniden başkan seçildi. Recai Özkan yaptığı konuşmada, "‘Diyanet-Sen olarak büyük bir aileyiz. Dava ve üye menfaatlerini dikkate alarak, üyelerimizin verdiği görevi hakkıyla yerine getirmek için güçlü bir donanıma sahip olmalıyız. Şükürler olsun ki bu genel kurullarımız, bizim çok büyük, güçlü aynı zamanda birbirine bağlı bir sendika olduğumuzu gösteriyor. Diyanet-Sen olarak her zaman mazlumun yanında olup, zalime karşı duran bir tavır gösteriyoruz. Bu tavrın arkasında olan 73 bin üyemiz var. Bugün ülke genelinde teşkilatçı bir yapıyla yönetimi oluşturmaya çalışan Diyanet-Sen, kendisine yakışır bir erdemle yarının yol arkadaşlarını belirleyecektir. Önceleri sendika denildiğinde, hak aramayı çevreye zarar vermek olarak gösteren bir anlayış vardı. Ancak şimdi bu anlayış bizimle hak aramayı edep, haysiyet, onur sayan ve vatan hassasiyetlerine önem veren bir duruma dönüşmüştür. Ülke meseleleri söz konusu olduğunda, teşkilatımızla birlikte, ülkemizin çıkarlarını hiçe sayan herkesin karşısında duracağız" dedi.

Recai Özkan başkanlığında yeni yönetim şu isimlerden oluştu: "Abdullah Gencel, İsa Gül, Yüksel Sözeri, Cemalettin Güneş, Ömer Varıcı ve Mustafa Efiloğlu"