Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, doğal afetlerden korunmak için sigorta yaptırılması gerektiğini, 2014 yılı içerisinde de 14 bin poliçe düzenlendiğini söyledi.

29-30 Mart tarihlerinde yaşanan zirai don olayının ardından yüksek rakımlı ilçelerdeki fındık bahçeleri dona maruz kalmıştı. Muhtemel bir doğal afete karşı sigorta yaptırılması gerektiğini belirten İl Müdürü Kemal Yılmaz, sigorta poliçelerinin geçen yıllara oranla arttığını ifade etti.

Tarım sigortasının artması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Meydana gelen don afeti sebebiyle orta ve yüksek kesimde bulunan ilçelerimizde neredeyse hiç fındık alınamadı. Üreticilerimiz bireysel önlemler alarak doğal afetlerin zararını bir miktar azaltabilirler ancak tamamen önüne geçmeleri mümkün değildir. Doğal afetlerin meydana getirdiği zararı ancak Tarım Sigortası yaptırmak suretiyle telafi edebiliriz. İlimiz genelinde 2014 yılında tarım sigortası kapsamında yaklaşık 14 bin poliçe düzenlenmiş olup, bu rakam önceki yıllara göre iyi bir rakam olsa da mevcut üretici sayımız ve arazi varlığımız dikkate alındığında çok düşük kalmaktadır. Ben buradan tüm üreticilerimize bahçelerini bundan sonraki yıllarda mutlaka sigortalatmalarını öneriyorum" dedi.