Ordu’nun Fatsa ilçesinde 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle özel bir rehabilitasyon merkezi engelli öğrencileri ve öğretmenleri Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete öğretmenlerden Adem Kılıç, Sedef Şen, İpek Aydın ve Tuğçe Yılmaz, engelliler öğrencilerden Zeliha Çağlar, Berkay Gündüz ve Yunus Emre Tongel katıldılar. Engelli öğrenciler Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın makamına girer girmez kendisine bir buket takdim ettiler.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı açıklamada ziyarete gelen öğretmenlere ve engelli öğrencilere teşekkür ederek, “Allah kimseyi engelli etmesin. Bu hayatın bir gerçeği. Her şey Allah’tan. Böyle bir durum olmasını istemeyiz ama bununla birlikte de yaşamaya mecburuz. Hükümetimiz başta olmak üzere belediyeler olarak bizler de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediye hizmetleri noktasında da bundan sonra yaptığımız her yeni projede mutlaka engelliler de düşünülerek projeler hayata geçiriliyor. Bunlar yasalarda var, bundan sonra daha fazla ağırlık kazanacak. Bulunduğumuz mevcut bina eski bir bina. Engellilerin çıkmakta zorlandığı bir bina. Yeni belediye hizmet binasında engelli kardeşlerimizi düşünerek proje yapacağız” diye konuştu.